Politica 4 Iunie 2016 13:40
Presedintele Klaus Iohannis i-a decorat, sambata, post mortem, pe cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prabusit in Republica Moldova.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a semnat, sambata, decretele de decorare post-mortem a medicului Dumea Mihaela, a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel, a comandorului Gavril Ilie Doru si a capitan-comandorului Socae Constantin Voicu, cazuti la datorie joi, in Republica Moldova.

”Astfel, pentru inaltul profesionalism, umanismul si spiritul de sacrificiu dovedite in numeroase actiuni de salvare a vietilor omenesti, la care au participat in cadrul Serviciului Medical de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) - Iasi, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem: Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler, medicului Dumea Mihaela; Crucea Nationala „Serviciul Credincios” clasa a III-a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel; Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari comandorului Gavril Ilie Doru si capitan-comandorului Socae Constantin Voicu”, precizeaza sursa citata.

Decorarile au fost facute la propunerea ministrului Sanatatii, Vlad Vasile Voiculescu, respectiv a ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba.

Elicopterul SMURD cu cele patru persoane la bord a disparut de pe radare joi, in jurul orei 14.13, in timp ce se indrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Ulterior, autoritatile de la Chisinau au confirmat ca elicopterul s-a prabusit in zona localitatii Haragis, din raionul Cantemir, si ca toate cele patru persoane aflate la bord si-au pierdut viata, relateaza news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.