Politica 3 Iunie 2016 15:15
Generalul Oprea a bagat in pamant un rau pentru a face loc unui cartier de vile. Aceasta este cea mai mare tranzactie imobiliara a fostului vice-premier, iar in afacere apar si alte nume importante de pe scena politica.

La cateva zile dupa ce un cunoscut samsar ilfovean a fost improprietarit de comisia judeteana cu 20 de hectare de teren in Voluntari, nepoata lui Oprea, Loredana Radu, a cumparat de la acesta un hectar, cu pretul de 400.000 de dolari. Terenul era lipit de o alta proprietate care-i apartinea lui Gabriel Oprea.

Nepoata generalului i-a vandut imediat jumatate din teren unchiului ei. Cealalta jumatate a ajuns la omul de afaceri Dumitru Bucsaru. Pe tot hectarul vandut celor doi, Loredana Radu a luat exact cat a platit: 400.000 de dolari.

Noii coproprietari ai terenului cumparat de la Loredana Radu, Oprea si Bucsaru au mers la Primaria Voluntari si au luat o autorizatie de construire pentru 19 vile de lux. Nu inainte de a face sa dispara o portiune din raul Valea Rosiei, care era granita de nord a proprietatii lor.

Fara nicio autorizatie, raul a fost inghesuit intr-o teava de plastic, pe care proprietarii au ingropat-o pe toata lungimea parcelei lor de teren.

Dupa finalizarea constructiei, zece din cele 19 vile i-au revenit generalului Oprea, care le-a vandut apoi unui controversat om de afaceri cu suma de 2,5 milioane de euro in iulie 2007. Aceasta este cea mai mare tranzactie imobiliara a generalului Oprea.

RISE Project si Centrul de Investigatii Media va prezinta istoria cartierului de vile al cuplului Oprea-Bucsaru din Pipera, o poveste cu iz penal in care mai apar Florentin Pandele si Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.