Politica 31 Mai 2016 16:44
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a lansat, marti, la Targu Mures, un scenariu pentru demiterea Cabinetului Ciolos si pastrarea acestuia ca guvern interimar, cu puteri limitate, pana la alegerile parlamentare.

"Din punct de vedere politic, din punct de vedere al performantei Guvernului, o motiune de cenzura se impunea de mult. Problema este oportunitatea ei. Deci discutam doua lucruri: una este performanta guvernamentala, iar pe baza performantei, eu nu am vazut de mult asa catastrofa de guvern. Pacat ca sunt cativa care fac figura distincta in Guvern, chiar si primul ministrul Ciolos, dar el incepe sa preia asupra lui non-performanta celorlalti", a declarat Calin Popescu Tariceanu intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures.

Presedintele Senatului a precizat ca a discutat acest subiect cu Liviu Dragnea, iar decizia o vor lua dupa alegerile locale.

"Nu putem sa nu observam ca sunt de la alegerile locale 5 luni pana in toamna, pana la viitoarele alegeri si trebuie sa ne gandim daca o motiune de cenzura care poate sa il lase pe Ciolos in functie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o solutie mai buna decat sa dea ordonante doamna Pruna in dispretul drepturilor si libertatilor cetatenesti. Ma bucura ca lucrurile pe care noi le-am semnalat incep sa fie ridicate si de alte segmente ale societatii", a adaugat Tariceanu.

O pozitie similara a avut si copresedinte ALDE Daniel Constantin, scrie MEDIAFAX.

"Motiunea de cenzura cred ca era necesara acum cateva luni, de cand am vazut incapacitatea Guvernului de a gestiona tarea. Insa oportunitatea unei motiuni de cenzura va trebui sa o analizam dupa alegerile locale. Dupa alegerile locale ne vom aseza la masa cu toti cei care au votat impreuna cu noi sau alaturi de care am votat noi, anume PSD, si vom analiza oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura", a adaugat Daniel Constantin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.