Politica 31 Mai 2016 07:20
Presedintele Klaus Iohannis si Printul Charles de Wales au discutat, luni, la Palatul Cotroceni, despre potentialul turistic rural "extraordinar" pe care Romania il are si despre continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural si a arhitecturii traditionale.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, a apreciat ospitalitatea si deschiderea cu care este primit cu fiecare ocazie cand se afla, in vizita, in Romania, cei doi oficiali precizand ca o astfel de intalnire arata "calitatea extraordinara" a relatiilor bilaterale.

"Presedintele Klaus Iohannis i-a multumit Printului de Wales pentru vizita, dar si pentru contributia semnificativa in procesul de conservare si pastrare a traditiilor comunitatilor rurale transilvanene. Principala tema de discutie a fost misiunea si rolul Fundatiei „The Prince of Wales” in Romania care vizeaza conservarea patrimoniului, Rosia Montana, agricultura si dezvoltarea durabila in Romania" se arata in comunicat.

Cele doua parti au discutat despre potentialul turistic rural extraordinar pe care Romania il are si despre continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural si a arhitecturii traditionale.

In cadrul intrevederii, Iohannis a accentuat importanta promovarii traditiilor romanesti, nevoia unor politici de dezvoltare durabila, cu accent deosebit pe dezvoltarea regiunilor rurale.

"Atat Alteta Sa Regala Printul de Wales, cat si presedintele Klaus Iohannis au convenit asupra nevoii de a conserva biodiversitatea, de a proteja mediul prin gasirea de solutii si metode alternative de depozitare si reutilizare a deseurilor, cointeresarea mediului de afaceri pentru protejarea si dezvoltarea mediului, precum si incurajarea agriculturii ecologice", potrivit sursei mentionate.

In context, seful statului a invocat reusita conservarii Parcului Natural Vacaresti, singurul parc natural urban protejat din Europa, prilej cu care l-a invitat pe Alteta Sa Regala, Printul de Wales sa-l viziteze.

In finalul intrevederii, cei doi si-au exprimat sustinerea unor programe pentru responsabilizare si constientizare sociala, in ceea ce priveste potentialul si resursele unice ale Romaniei, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Prințul Charles condamnă agresiunile Rusiei asupra Ucrainei
Prințul Charles condamnă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.