Politica 29 Mai 2016 16:00
Presedintele Klaus Iohannis se va intalni, luni, la Palatul Cotroceni cu Alteta Sa Regala, Printul Charles de Wales, anunta, duminica, Administratia Prezidentiala.

Intrevederea va avea loc, luni, la ora 15.40, potrivit sursei citate.

Presedintele Klaus Iohannis nu este la prima intalnire cu Printul Charles, care viziteaza destul de des Romania.

In mai, anul trecut, presedintele spunea despre Printul Charles ca este "un om care pretuieste Romania si care ne promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume".

"Mi-a facut placere sa ma intalnesc cu el, ma bucur ca ne reprezinta si ca vorbeste despre Romania ca despre o parte a sufletului sau", a scris Iohannis pe Facebook.

Tot atunci, potrivit unui comunicat de presa, Printul de Wales a multumit Romaniei pentru contributia in teatrele de operatii si in combaterea terorismului international, ambele parti exprimand ingrijorarea pentru evolutiile din vecinatatea estica a Romaniei si in special din Ucraina.

In finalul intalnirii, Printul Charles i-a adresat presedintelui Klaus Iohannis invitatia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, invitatie pe care acesta a acceptat-o.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, intrevederi ale presedintelui Romaniei cu Printul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, si in anii 2011, 2012 si 2014, in timpul mandatului lui Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.