Politica 27 Mai 2016 11:38
Ce a declarat premierul Dacian Ciolos intr-un interviu acordat ziarului The Washington Post, in timpul vizitei sale la Washington.

"Relatiile (Romaniei cu Statele Unite - n.red) sunt la cel mai inalt nivel din istorie. Avem un parteneriat strategic, concretizat prin proiecte de aparare si securitate. Ma aflu aici (in SUA - n.red) pentru a construi pe baza acestor experiente pozitive si pentru a promova dezvoltarea cooperarii economice", a declarat Dacian Ciolos pentru cotidianul The Washington Post.

Intrebat ce asteptari are de pe urma vizitei in SUA, Ciolos a raspuns: "Nu am venit sa obtin nimic acum. Este important sa mentinem dialogul. Am fost la Detroit si sunt bucuros sa vad ca Ford intentioneaza sa suplimenteze investitiile in Romania", relateaza MEDIAFAX.

Reporter: Doriti intensificarea cooperarii cu SUA? Mai multe exercitii militare?

"Vrem mai multe exercitii militare, o cooperare mai intensa cu totii aliatii NATO. La urmatorul summit NATO, vom propune Aliantei Nord-Atlantice sa consolideze nu doar flancul nord-estic al Europei, ci si pe cel sud-estic. In momentul de fata, (NATO - n.red.) se concentreaza pe tarile baltice, care au frontiera directa cu Rusia", a raspuns Ciolos.

Reporter: Vreti trupe NATO pe teritoriul Romaniei?

"Da, efective militare prin rotatie, antrenamente comune. Propunerea noastra se refera la integrarea Romaniei in rotatia trupelor NATO", a explicat seful Guvernului de la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.