Politica 25 Mai 2016 07:20
Carmen Iohannis va participa la Semimaratonul Sibiu 2016, unde va alerga la proba de stafeta 4X5 kilometri pentru copiii nascuti prematur, acesta fiind cel mai sustinut proiect din cele 21 inscrise.

Potrivit organizatorilor, Carmen Iohannis s-a inscris singura pe site-ul semimaratonului si a ales sa sustina proiectul „Impreuna dam startul la viata”, acesta fiind proiectul cu cea mai mare sustinere, din banii care se vor aduna urmand sa fie achizitionata aparatura pentru sectia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

„A fost o surpriza si pentru noi ca doamna Carmen Iohannis a ales sa participe la semimaraton. Ne onoreaza foarte mult aceasta participare. Dansa este din Sibiu si cunoaste deja evenimetul foarte bine si cunoaste si proiectele inscrise. Ne onoreaza la fel ca si ceilalti 2.600 de particpanti inscrisi, pentru ca noi facem acest eveniment pentru comunitate si chiar daca unele nume care apar din cand in cand pe listele semimaratorului ies in evidenta, noua ne place sa credem ca fiecare dintre cei care alearga pentru o cauza sunt eroi. Am fost in contact direct pentru anumite detalii, dar dansa s-a inscris direct folosind site-ul”, a declarat marti, intr-o conferinta de presa Ciprian Ciocan, director executiv Fundatia Comunitara Sibiu, organizator al Semimaratonului.

Intrebat daca sotia presedintelui Iohannis a avut nelamuriri in ceea ce priveste competitia, Ciprian Ciocan a spus ca Prima Doamna a intrebat despre dificultatile din traseu, ea urmand sa alerge aproximativ cinci kilometri, la stafeta.

„M-a intrebat despre anumite proiecte, cum arata traseul, pentru ca nu a mai alergat curse de acest fel, care sunt cursele, ce dificultati exista pe traseu. Dansa va alerga aprox cinci kilometri pe o stafeta 4 X 5 kilometri”, a mai spus Ciprian Ciocan.

Carmen Iohannis si-a adus si elevi la Semimaraton, dupa cum a precizat organizatorul, fiind elevi de la Colegiul National „Gheorghe Lazar” atat in organizare, cat si in competitie.

„Sunt si niste elevi ai domniei sale de la Gheorghe Lazar care alearga pentru aceeasi cauza, dar sunt elevi ai doamnei Iohannis care sunt voluntari pe traseu. Doamna Carmen Iohannis va alerga pentru Baby Care. A primit sustineri, insa nu avem o cifra deocamdata. Ceea ce putem spune este proiectul «Impreuna dam starul la viata» este cel mai sustinut proiect. Cel mai probabil, minunile pe care le face doamna doctor Livia Ognean, care si ea va alerga la Semimaraton, dar si performanta vizibila a sectiei fac ca proiectul sa aiba sustinere larga”, a mai declarat Ciprian Ciocan.

Citeste si:
Creatoarea de modă care a îmbrăcat-o pe Carmen Iohannis, mesaj dur...
Creatoarea de modă care a...

Aproxiamtiv 2.600 de persoane s-au inscris pentru una dintre cursele Semimaraton Sibiu 2016, cel mai tanar participant avand patru ani si cel mai varstnic 62.

Aceasta este cea de-a cincea editie a Semimaratonului si prima in care startul se va da diferentiat din cauza numarului mare de alergatori, dublu fata de editia anterioara.

Potrivit organizatorilor, alergatorii sustin cauza preferata prin achitarea taxei de participare, iar sustinatorii pot face donatii directe pe web-site-ul evenimentului. Pana acum s-au strans aproape 300.000 de lei, iar sustinerile continua pana la data de 1 iunie, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.