Politica 24 Mai 2016 17:38
Primarul localitatii argesene Bradu, Florin Fratica, a fost retinut, marti, pe 24 de ore, fiind acuzat ca ar platit votul a doi cetateni cu cate 50 de lei.

Potrivit unor surse din Politie, Florin Fratica a fost audiat si apoi retinut pe 24 de ore, el fiind acuzat de santaj, coruperea alegatorilor si abuz in serviciu.

Edilul va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, Antonia Diaconu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca primarul este acuzat ca a dat mita pentru a fi votat, respectiv ar platit votul a doi cetateni cu cate 50 de lei.

Anul trecut, primarul comunei argesene Bradu a fost vizat in dosarul de evaziune si spalare de bani cu un prejudiciu de 30 milioane de euro, in care au fost facute perchezitii la persoane si firme din domeniile IT si constructii, potrivit unor surse judiciare. In ianuarie anul trecut, Parchetul Tribunalului Capitalei a inceput urmarirea penala in acest dosar, fata de 50 de persoane si 116 firme suspectate de evaziune fiscala si spalare a banilor, dupa ce anchetatorii au facut 146 de perchezitii in Bucuresti si judetele Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT si constructii si la locuintele reprezentantilor acestor societati. Potrivit Politiei Romane, in dosar erau vizati reprezentantii a peste 200 de societati comerciale care, in perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat.

La alegerile din iunie, Florin Fratica candideaza pentru a treia oara la functia de primar al localitatii Bradu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.