Politica 24 Mai 2016 12:06
Este vorba despre o colaborare a Ministerului Economiei cu cel al Finantelor pentru a putea gasi cea mai eficienta schema de ajutorare.

"Ni se reproseaza ca am sprijinit mai mult dezvoltarea companiilor multinationale, oferind ajutor de stat unor proiecte mari la care capitalului romanesc i-a fost greu sa se asocieze. Impreuna cu MFP, pregatim o noua schema de ajutor de stat, intr-un cuantum ceva mai mic. Nu dorim discriminare intre capitalul romanesc si cel strain, nici nu avem cum, dar ne gandim ca exista investitori care pot dezvolta proiecte mai mici si sa beneficieze si ei de ajutor de stat. Dorinta Guvernului din care fac parte este sa sprijine productia oriunde in Romania", a explicat Borc in cadrul conferintei de prezentare a raportului de activitate al Consiliului Concurentei.

In acest context, ministrul Borc a reamintit angajamentul Guvernului de a actiona in sensul depolitizarii companiilor de stat, insa a atras atentia ca acest lucru nu poate fi realizat in sase luni si doar prin numirea unui CEO profesionist, ci dureaza cativa ani si trebuie sa implice intregul personal, precizeaza AGERPRES.

"Favorizarea companiilor de stat, fie prin ajutor de stat mascat, fie prin relatii privilegiate cu alte companii, canalizarea resurselor lor in scopuri politice, nu au facut decat sa decapitalizeze companiile cu care au intrat in relatii de afaceri, au distorsionat procesul de achizitii publice, prin licitatii mai mult sau mai putin corecte. Tot acest mecanism pentru a profesionaliza aceste intreprinderi speram sa fie continuat de noul Guvern, astfel incat sa intoarca aceste aceste dezavantaje, care acum reprezinta o frana pentru economie, in motoare de dezvoltare prin stabilirea unei concurente sanatoasa in piata", a adaugat Costin Borc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.