Politica 22 Mai 2016 14:15
Premierul Dacian Ciolos a plecat duminica in Statele Unite ale Americii, pentru o vizita de trei zile, perioada in care se va intalni la Washington cu vicepresedintele SUA, Joseph Biden, cu secretarii Agriculturii, Comertului, Energiei si, la Detroit, cu CEO al Ford Motor Company, Mark Fields.

Vizita premierului roman incepe duminica, cu un dineu informal oferit de John Rakolta Jr., consul general onorific al Romaniei la Detroit, la locuinta acestuia, anunta Biroul de presa al Guvernului Romaniei.

Luni, Dacian Ciolos va vizita centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, unde va avea o intalnire si cu ingineri romani, dupa care seful Guvernului Romaniei va participa la un dejun de lucru cu reprezentanti ai unor companii americane.

Tot luni, premierul roman va avea o intrevedere cu CEO al Ford Motor Company, Mark Fields, la sediul central al companiei americane, intalnirea fiind urmata de declaratii de presa.

In cursul aceleiasi zile, Dacian Ciolos se va deplasa in capitala SUA unde va participa la un dineu informal alaturi de fosti ambasadori americani in Romania, precum si de alti "prieteni apropiati ai Romaniei" din Washington, se arata in comunicatul Guvernului, scrie MEDIAFAX.

Marti, premierul Romaniei se va intalni cu secretarul Agriculturii SUA, Tom Vilsack, la Departamentul Agriculturii, precum si cu secretarul Comertului, Penny Pritzker, la Departamentul Comertului, se spune in comunicat.

Punctul central al vizitei este intalnirea premierului Dacian Ciolos cu vicepresedintele SUA, Joseph R. Biden, Jr., la Eisenhower Executive Building, intalnire care va fi urmata de declaratii de presa.

Tot marti, prim-ministrul Romaniei va participa la o masa rotunda organizata de Atlantic Council, precum si la o receptie alaturi de membrii comunitatii romanesti din zona Washington, eveniment organizat la Ambasada Romaniei.

Miercuri, in ultima zi a vizitei in SUA, Dacian Ciolos se va intalni cu secretarul Energiei, Ernest Moniz, la Departamentul Energiei, iar la pranz va participa la un dejun de lucru cu reprezentantii mediului de afaceri, mai informeaza Guvernul in comunicat.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

"Conceptul vizitei este construit in jurul sintagmei From shared security to shared prosperity. Scopul este evidentierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA in domeniul securitatii, precum si articularea unei dimensiuni economice de o ambitie similara, pornind de la profilul de astazi al Romaniei, caracterizat prin crestere economica, stabilitate si predictibilitate", potrivit Guvernului.

Din delegatia oficiala condusa de prim-ministrul Dacian Ciolos vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache, si secretarul de stat Manuel Costescu, Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.