Politica 22 Mai 2016 13:45
Revendicarile salariale ''trimbitate chiar de cei care au distrus sistemul national de educatie'' n-ar trebui luate in considerare fara revenirea la Legea Educatiei Nationale in varianta asumata de Guvern in 2011, considera fostul presedinte Traian Basescu.

''Inaintea promovarii legii in Parlament, toate partidele parlamentare si sindicatele din educatie au semnat Pactul pentru Educatie. Pe data de 5 ianuarie 2011, guvernul isi asuma raspunderea in Parlament pe Legea Educatiei Nationale, Legea nr.1 din 2011. Nici nu se uscase bine cerneala tipografica pe monitorul oficial si mafiile din educatie, formate din cadre universitare si lideri sindicali, au trecut la modificarea legii prin ordonante de urgenta si legi. Pina azi, nu mai putin de 11 OUG si 11 legi au modificat Legea Educatiei Nationale, aducind din nou sistemul de educatie la cheremul sistemului mafiot, bine consolidat si in ziua de azi. Asa se face ca sistemul de educatie isi mentine diagnosticul: ineficient, nerelevant, inechitabil si de slaba calitate'', a afirmat fostul sef de stat intr-o postare pe Facebook.

El a sustinut ca solutia rapida de modernizare a educatiei ar fi revenirea la forma initiala a Legii Educatiei Nationale, asa cum aceasta a fost elaborata de Comisia condusa de Mircea Miclea, scrie MEDIAFAX.

''Altfel, revendicarile salariale trimbitate chiar de cei care au distrus sistemul national de educatie n-ar trebui luate in considerare, pentru ca banii se duc intr-un sistem enorm, care produce diplome cu minima valoare de intrebuintare, someri si tineri cu o calificare precara'', a subliniat Traian Basescu, in contextul in care sindicatele din educatie ameninta cu proteste din cauza ca proiectul de OUG privind salarizarea bugetarilor se concentreaza din punct de vedere al majorarilor salariale asupra sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.