Politica 22 Mai 2016 10:30
Duminica, la nivel national, are loc prima dintre cele trei simulari ale alegerilor locale, la care va fi testat sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si prevenirea votului multiplu.

Comisia Tehnica a alegerilor locale din iunie va coordona prima dintre cele trei simulari programate pentru a verifica functionarea aplicatiilor informatice de monitorizare a prezentei la vot si prevenire a votului multiplu.

Simularea va fi realizata in conditii cat mai apropiate de cele din timpul votului, pentru a putea identifica si remedia eventuale disfunctionalitati, anunta ministrul Petre Toba la inceputul lunii mai. Verificarea de duminica este organizata de Autoritatea Electoral Permanenta(AEP) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale(STS). Reprezentantii acestor institutii sunt sprijiniti la testare de cei din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei si prefecturi, scrie MEDIAFAX.

Sistemul de prevenire a votului ilegal presupune o retea formata din tablete si alte dispozitive pentru aproape toate sectiile de votare din tara. Conectate la internet, la o retea securizata de STS, pe aceste tablete se vor transmite in timp real datele votantilor. Astfel, unitatea centrala va putea compara informatiile cu cele venite de la celelalte sectii de votare. La testarea de duminica, operatorii vor merge in interiorul sectiilor de votare si vor transmite date, la fel ca in ziua alegerilor, pe reteaua pusa la dispozitie de STS, fiind astfel verificate comunicatiile, anunta oficialii din AEP.

Pentru votul din 5 iunie vor fi organizate 18.616 sectii de votare, anunta Ministerul Afacerilor Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.