Politica 20 Mai 2016 15:22
Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis vineri noului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, ca, prin preluarea ''cu mult curaj'' a acestui portofoliu, are sansa sa corecteze problemele sistemice din domeniu.

Seful statului a subliniat ca independenta politica ii da o libertate suplimentara, avand in vedere ca ministrii politici s-au temut de propriul partid si mai putin de opinia publica.

''Este cumva paradoxal ca acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie sa se lupte rand pe rand cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit ca exista unele tendinte in spatiul public de a arunca problemele in acest Guvern, eu cred ca e si e un lucru rau aici, si un lucru bun. Un lucru rau este ca se fac vinovati oameni care, de fapt, nu au avut vina decat ca au fost suficient de curajosi incat sa intre in acest mandat scurt. Pe de alta parte, chiar aveti sansa sa corectati lucrurile. Cu siguranta, nu veti corecta toate lucrurile, nu veti rezolva toate problemele, dar aceasta independenta politica va da o libertate surprinzatoare in a intra si a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat altii, fiindca le-a fost frica, de obicei, de propriul partid, cateodata si de Opozitie, foarte rar de opinia publica'', a spus Iohannis.

El l-a felicitat pe Voiculescu ''pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat''.

''Dumneavoastra sunteti cunoscut multora prin faptul ca v-ati implicat la un moment intr-o chestiune al sistemului de sanatate din Romania cand multi isi pierdusera sperantele. Ati reusit atunci sa rezolvati o problema extrem de complicata, cu citostaticele, ati redat multor bolnavi speranta, dar, cel mai important lucru, ati redat speranta celor care au fost convinsi tot timpul, dar n-au vazut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveti sansa sa va implicati din pozitia de ministru si sa corectati problemele sistemice din sanatate. (...) Iar, in continuare, veti avea toata libertatea si tot sprijinul meu sa veniti cu politici publice in acest caz specific, in domeniul sanatatii, care vin sa imbunatateasca net sistemul, in fond pentru singurul scop pentru care merita, ca acest sistem sa functioneze pentru oameni, ca expresia Pacientul in centrul sistemului de sanatate sa nu fie un slogan, ci o realitate'', a afirmat seful statului.

Citeste si:
Cum afectează alegerea unui aparat de aer conditionat calitatea vieții
Cum afectează alegerea unui...

La ceremonia de depunere a juramantului au participat membrii Guvernului si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.