Politica 19 Mai 2016 12:06
Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, ca nu a primit nicio informare de la SRI cu privire la infectiile intraspitalicesti, in calitate de presedinte al Senatului, functie pe care a detinut-o in perioada 2011-2012, perioada in care Serviciul ar fi transmis note pe aceasta tema.

"Nu, si nu cred ca a primit niciun presedinte al Senatului, nici pana la mine, nici dupa mine. (…) Ce treaba are presedintele Senatului, fie ca l-a chemat Blaga, Antonescu, Tariceanu, cum l-a chemat, cu probleme de acest gen? Niciuna", a declarat copresedintele PNL Vasile Blaga, intrebat daca a primit vreo informare privind infectiile intraspitalicesti, in calitatea de presedinte al Senatului.

Vasile Blaga a mai afirmat ca presedintele Senatului primeste informari doar despre activitatea institutiei pe care o coordoneaza.

SRI a transmis, in perioada 2011-2016, presedintilor Romaniei, prim-ministrilor, presedintilor celor doua Camere, ministrilor Sanatatii, 115 documente vizand infectiile intraspitalicesti si doar 4 informari privind Hexi Pharma, catre autoritati locale din Cluj si Valcea si Ministerul Sanatatii, potrivit Comisiei parlamentare de exerictare a controlului asupra activitatii serviciului.

"Informarile transmise au vizat atat chestiuni de natura strategica, cat si probleme concrete, prin semnalari punctuale la nivel decizional-operational. Astfel, in intervalul mentionat, SRI a pus la dispozitia factorilor de decizie de la nivel central – presedintilor Romaniei, prim-ministrilor, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, ministrilor Sanatatii, altor ministri si responsabili din domeniul securitatii nationale - 115 documente de informare vizand infectiile intraspitalicesti sau care abordeaza si subiectul infectiilor nosocomiale, iar beneficiarilor de la nivel local – prefectilor si presedintilor de consilii judetene din majoritatea judetelor tarii - 388 de documente de informare vizand acest subiect", informeaza comisia, printr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Dupa izbucnirea scandalului SRI a mai trimis alte doua note catre autoritatile centrale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.