Politica 19 Mai 2016 09:40
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a criticat miercuri, la Vilnius, propunerea Comisiei Europene de a sanctiona tarile Uniunii Europene care nu accepta refugiati conform sistemului de cote obligatorii, informeaza site-ul de stiri BalticCourse.com.
"In general, cred ca modul corect de a rezolva o problema este oferirea de solutii proactive mai degraba decat concentrarea pe sanctiuni, pentru ca sanctiunile nu rezolva nimic", a declarat Klaus Iohannis, potrivit agentiei LETA/BNS, in cursul conferintei de presa organizate impreuna cu presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

Dalia Grybauskaite a impartasit opinia presedintelui Romaniei, afirmand ca Uniunea Europeana ar trebui mai intai sa isi securizeze frontierele externe, iar apoi sa decida distribuirea refugiatilor. Oricum, "nu ar trebui sa existe sisteme coercitive" in privinta distribuirii refugiatilor. "Opinia mea despre propunerea Comisiei Europene este negativa (...)", a subliniat presedintele Lituaniei.

In septembrie 2015, Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema de distribuire a 160.000 de refugiati a fost aprobata.

Recent, Comisia Europeana a propus un sistem permanent de distribuire a refugiatilor in tarile Uniunii Europene, statele putand refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitand in schimb contributii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat. Polonia, Ungaria si Cehia au anuntat ca se opun initiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigrantilor pe baza de cote obligatorii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.