Politica 18 Mai 2016 14:58
Victor Ponta, fostul premier al Romaniei, se afla in China, la o reuniune a Forumului politic la nivel inalt al partidelor China – UE, organizat de Sectia pentru Relatii Internationale a C.C. al Partidului Comunist Chinez.

Mai mult de 80 de lideri europeni, reprezentand peste 30 de partide din 24 de tari participa la forum, informeaza Cri.cn.

„El (Ponta, n.red.) a prezentat o initiativa in patru puncte privind intarirea relatiilor intre partidele chineze si europene, si anume: impulsionarea cooperarii pragmatice, intensificarea contactelor strategice, aprofundarea schimburilor de experienta in guvernarea tarii si a dialogului intre diferite civilizatii”, descrie site-ul chinez contributia fostului premier.

Reamintim faptul ca Victor Ponta a fost unul dintre cei mai apropiati premieri europeni de China. Acesta a sustinut initiativele economice ale acestora pe teritoriul Romaniei, convingandu-i sa aloce peste 500 de mld. euro in investii de infrastructura, energie si comert. Chiar daca nu mai e prim-ministru al Romaniei, Ponta ramane in continuare un prieten al Chinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.