Politica 17 Mai 2016 15:36
Ludovic Orban, fost candidat al PNL la Primaria Capitalei, a fost trimis in judecata, marti, de procurorii DNA pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, fiind suspectat ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorala.

Ludovic Orban, fost candidat al Partidului National Liberal (PNL) si prim-vicepresedinte al formatiunii politice, a fost trimis in judecata, sub control judiciar, fiind acuzat de folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, cauza urmand sa fie solutionata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Procurorii sustin ca la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care il cunostea, cerandu-i bani pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la functia de primar al Municipiului Bucuresti. Omul de afaceri caruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdareanu, potrivit unor surse judiciare.

Aceleasi surse au precizat ca Urdareanu a purtat tehnica la una dintre intalnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban, inregistrandu-l pe acesta cand ii cerea 50.000 de euro, bani care urmau sa ajunga la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, si Cozmin Gusa, actionarul postului Realitatea Tv, pentru a isi asigura aparitiile televizate in timpul campaniei electorale. Sursele citate au precizat ca Ludovic Orban ar fi incercat sa negocieze promovarea si cu o alta televiziune, insa costurile erau prea mari, informeaza MEDIAFAX.

Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Tiberiu Urdareanu 50.000 de euro in numerar, "nu in vreo modalitate legala, precum si cu depasirea plafonului stabilit prin Legea finantarii partidelor politice, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului", sustin procurorii intr-un comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, Urdareanu a acceptat intelegerea "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Sorin Oancea, director general al postului de televiziune B1 Tv si Cozmin Gusa, actionar al postului Realitatea Tv, au fost audiati ca martori in acesta cauza, ambii sustinand ca nu au cerut si primit bani de la Ludovic Orban.
Ludovic Orban nu a intrat in posesia banilor pe care i-a solicitat lui Urdareanu, fiind necunoscut motivul pentru care ulterior nu s-a mai intalnit cu omul de afaceri.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.