Politica 17 Mai 2016 11:52
Senatul amana discutarea solicitarii DNA primita pe numele fostului ministru de Externe Titus Corlatean, deoarece sedinta de marti a Biroului Permanent nu a intrunit numarul necesar de membri prezenti, motivul invocat fiind acela ca multi alesi sunt plecati in campanie electorala.

"Biroul Permanent s-a intrunit fara sa fie cvorum. Am fost sase membri ai BP prezenti, iar cvorumul e de minim sapte. Am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11, cu speranta ca cei care sunt in teritoriu vor putea sa vina. Faptul ca s-a facut covocarea de pe o zi pe alta probabil ca le-a creat unor colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astazi sa facem sedinta si sa o pot prezida, dar din pacate nu e suficient", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

El a mai spus ca au lipsit senatori de la toate partidele.

"Datoria mea este sa convoc sedinta. Nu pot sa citesc gandurile membrilor BP", a adaugat Tariceanu.

El a mai spus ca Biroul Permanent a primit o scrisoare din partea presedintelui Comisiei juridice care propunea un calendar, dar acesta nu poate fi luat in consideratie daca nu este aprobat de BP.

"Procedural presedintele comsiei a facut exact aceleasi propuneri pe care le face de obicei. O sa vedem. Cand vom analiza scrisoarea, atunci o sa va pot continua", a conchis seful Senatului.

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului Romaniei incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale fata de Titus Corlatean, in dosarul Diaspora, scrie MEDIAFAX.

"In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al afacerilor externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat in limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate", a precizat DNA intr-un comunicat de presa.

Urmarea limitarii accesului la sectiile de votare din strainatate a avut drept consecinta cresterea procentajului total de voturi favorabile obtinute de candidatul sustinut de partidul din care facea parte, "in conditiile in care comportamentul electoral al cetatenilor romani din strainatate, in mare parte, era defavorabil candidatului respectiv", au explicat procurorii.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.