Politica 16 Mai 2016 10:00
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca ii doreste lui Victor Ponta sa nu aiba parte de o sentinta in preajma alegerilor parlamentare, si a adaugat ca, dupa scrutin, il vede in primul rand deputat de Gorj si nu se teme de o revenire a acestuia la conducerea partidului.

"Imi doresc si ii doresc sa nu vina o sentinta", a declarat Dragnea, la Romania TV, intrebat ce se va intampla daca Victor Ponta va primi o sentinta inaintea alegerilor parlamentare in dosarul Turceni-Rovinari, in care a fost trimis in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor.

In ceea ce priveste preluarea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor de catre Victor Ponta, Liviu Dragnea a reafirmat ca PSD are foarte multi colegi bine pregatiti si ca, asa cum a spus-o si el si Victor Ponta, numele va fi anuntat cand va fi vacanta functia ocupata inca de Valeriu Zgonea.

Intrebat cum il vede pe fostul premier dupa alegerile parlamentare, liderul PSD a spus ca il vede in primul rand deputat de Gorj, dar social-democratii ar putea avea si presedintia celor doua Camere si guvernul, daca vor castiga alegerile. "Eu il vad in primul rand deputat de Gorj. Dupa, daca vom face o majoritate, vom avea cele doua functii din Parlament si Guvernul", a comentat Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat ca este foarte bine ca, dupa o perioada in care a stat departe de politica, Victor Ponta a decis acum sa se implice in campania electorala pentru alegerile locale, scrie MEDIAFAX.

Intrebat daca se teme ca Victor Ponta va reveni in functia de presedinte al PSD, Dragnea a raspuns: "Nu, doamna eu nu-s un om fricos, atunci cand nu voi mai fi presedintele partidului, vor fi alegeri, vor candida mai multi... Victor a zis ca nu este interesat (...). Functia de presedinte al PSD nu mi-a adus niciun avantaj material, nici patrimonial, mi-a adus in primul rand o condamnare. Daca nu eram secretar general la acea vreme (in perioada referendumului din 2012 pentru demiterea presedintelui-n.r.) si ulterior presedinte nu aveam o condamnare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.