Politica 13 Mai 2016 10:45
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a ajuns, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a da declaratii intr-un dosar de coruptie.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a ajuns vineri dimineata la sediul DNA unde a fost citat de procurori in calitate de martor in dosarul in care Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, este cercetata pentru luare de mita si alte infractiuni, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Lia Olguta Vasilescu este acuzata de patru fapte de luare de mita, trei infractiuni de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani. Alaturi de ea sunt cercetati Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non profit, ambii acuzati de complicitate la luare de mita.

"In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic. "Donatiile" respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei", au anuntat procurorii anticoruptie intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.