Politica 13 Mai 2016 09:15
Fostul premier Victor Ponta il critica in termeni duri pe actualul prim-ministru, Dacian Ciolos, acuzandu-l de ''mitocanie'' pentru ca nu i-a invitat pe cei care au contribuit la proiectul de la Deveselu - fostii ministri Mircea Dusa, Titus Corlatean si Bogdan Aurescu.

"Este prima data cand nu e cazul sa il mai iert pe Dacian Ciolos, pentru ca in acest caz mitocania este prea evidenta (si credeam ca nu il caracterizeaza)! Avand in vedere faptul ca el personal si Guvernul sau nu au absolut niciun merit legat de proiectul de le Deveselu, dar si faptul ca aliatii NATO si cei americani stiu fff bine cu cine au luat decizii si cu cine au lucrat din 2011 pana acum, era absolut normal sa invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contributie la asta!!! Si sper ca Dl Ciolos nu sufera de boala numita "Iohannita" - adica sa iti asumi ce fac altii doar pt ca tu esti total incapabil sa faci ceva! ", a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier a dat si cateva nume de persoane care ar fi trebuit sa fie invitate la ceremonia de la Deveselu.

"Daca pe Basescu, pe Gabi Oprea si pe mine nu ii da voie Iohannis sa ne invite ( dupa ce a fost prins ca a furat o casa nici eu nu vreau sa ma afisez cu el ca ma compromit) cel putin pe Mircea Dusa, Titus Corlatean si Bogdan Aurescu era de bun simt sa ii vad la ceremonie! Dacian, astept cu incredere ca pentru aceasta gafa total impardonabila sa iti prezinti scuzele cuvenite! Sa nu ma dezamagesti te rog!", a adaugat Victor Ponta pe reteaua de socializare.

La ceremonia de la Deveselu au participat premierul Dacian Ciolos, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, ministrul Apararii, Mihnea Motoc, dar si secretarul adjunct al Apararii SUA, Robert O. Work.

Participarea Romaniei la dezvoltarea componentei europene a sistemului american de aparare antiracheta a fost decisa de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii la 4 februarie 2010.

Negocierea pentru scutul de la Deveselu au fost conduse de asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Controlul, Verificarea si Conformitatea Armamentelor, Frank Rose, iar pentru partea romana a negociat fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu, precizeaza MEDIAFAX.

Scutul antiracheta a costat aproximativ 400 de milioane de dolari pentru amenajarea facilitatii si in jur de 40 de milioane de dolari, costuri anuale, aceasta suma fiind suportata de SUA, declara Bogdan Aurescu.

Citeste si:
Audierile miniștrilor din Guvernul Ciolacu, în comisiile...
Audierile miniștrilor din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.