Politica 10 Mai 2016 13:00
Un raport tinut inca la secret de Curtea de Conturi, prezentat in exlusivitate de Adevarul, arata un jaf fara seaman practicat la Ministerul Dezvoltarii Regionale pe cand acesta era condus de Liviu Dragnea. Totul s-a intamplat cu sprijin consistent din partea premierului Victor Ponta.

In aprilie 2015, Curtea de Conturi a finalizat auditul performantei Programului national de dezvoltare locala (PNDL) finantat de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si derulat prin autoritatile locale. Controlul a vizat perioada 2013 – 2014. Concluziile raportului ar da mult de lucru DNA daca documentul va ajunge pe masa procurorilor, asa cum, de altfel, a propus Departamentul Juridic al Curtii de Conturi, care a emis un punct de vedere in favoarea sesizarii organelor de urmarire penala.

Potrivit unor surse din Ministerul Dezvoltarii Regionale, raportul arata ca prin programul PNDL, initiat in 2013 printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului Ponta, au fost date contracte grase firmelor satelite ale PSD, prin intermediul consiliilor judetene care derulau asa-zise proiecte de dezvoltare locala.

Cele mai multe contracte nu au fost date prin licitatie, ci prin incredintare directa. Totul a fost posibil pentru ca premierul Ponta a dat o ordonanta prin care i-a permis acestuia sa aloce fonduri in cadrul unui program national de dezvoltare prin simple ordine de ministru, nepublicabile in Monitorul Oficial.

Lista prezentata de Adevarul cu firmele care au primit sume insemnate prin incredintare directa:

• SC Tel Drum SA, firma abonata la contracte pe bani publici, controlata pe hartie de fostii colegi de liceu ai liderului PSD.

• SC Tancrad SRL, reprezentata de Cristian Catalin Stancic, este firma de casa a CJ Braila, inculpata in dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu.

• SC Zeus SA apare in doua din cele trei dosare in care fostul presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost pus sub invinuire. Proprietarul companiei de contructii Zeus SA a fost implicat si in dosarul Trofeul Calitatii in care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

• SC Gecor Gecor SRL Gurgiu. Numele acestei firme a fost asociat cu cel al lui Catalin Voicu – mama fostului senator PSD detinea jumatatea din partile sociale.

Articolul complet, pe Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.