Politica 7 Mai 2016 11:40
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a apreciat vineri ca declaratiile si actiunile pe care le face din ce in ce mai des presedintele Klaus Iohannis exced cadrului constitutional, aratand ca acesta s-a transformat in consultant politic pentru campanie.

„Il vad pe presedintele Iohannis care s-a transformat in consultant politic gratuit pentru campania electorala pentru cetateni. Nu am observat in fisa postului, in Constitutie, sa scrie ca presedintele e consultant electoral”, a declarat Tariceanu intr-o conferinta de presa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a mai spus ca declaratiile si actiunile pe care le face din ce in ce mai des presedintele Romaniei excede cadrului constitutional. Tariceanu a mentionat ca una din ultimele astfel de actiuni este cea de a-i telefona presedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru a-i cere demisia din functia de lider de partid.

El considera ca aceste actiuni „exced cadrului constitutional si se adauga ca elemente nefericite la mapa profesionala a presedintelui”. Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, de la Palatul Cotroceni, cateva sfaturi candidatilor si alegatorilor, inainte de scrutinul care va decide alesii locali din luna iunie.

„Vor veni unii candidati care sa spuna ca toate partidele sunt la fel. Nu este adevarat. Chiar eu le-am transmis partidelor sa se reformeze. Unele au inceput sa faca asta foarte serios, altele doar mimeaza”, a spus presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.