Politica 6 Mai 2016 08:36
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Slatina ca saptamana viitoare va fi reluata procedura de revocare din functie a presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, Victor Ponta precizand totodata ca "nu are o problema cu functiile publice", transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Fiecare om, cel putin peste 18 ani cand devine major, decide singur cat de mult vrea sa se umple de ridicol sau de penibil.(...) Odata ce a fost luata decizia privind excluderea, presedintele Camerei Deputatilor este, acum, un om fara partid. Presedintia Camerei Deputatilor nu este o functie administrativa sau care se ocupa prin concurs. Este o functie suta la suta politica. Cel care ocupa aceasta functie este propus de catre un partid, de partidul din care face parte, de grupul parlamentar respectiv. In momentul in care partidul l-a exclus, cum s-a intamplat la noi, automat acel om trebuia sa-si prezinte demisia. Dumnealui a ales sa se lege de niste chichite procedurale care sunt discutabile. Procedurile se vor relua, sigur, saptamana viitoare. Nu stiu daca este nevoie de schimbarea regulamentului, in aceasta situatie, dar vom vedea in zilele care urmeaza”, a declarat Dragnea.

Dragnea a fost prezent in judetul Olt alaturi de Victor Ponta, al carui nume a fost vehiculat ca inlocuitor al lui Valeriu Zgonea la sefia Camerei Deputatilor. Presedintele PSD a declarat nu vrea sa „vanture” nume, pana cand functia nu va deveni vacanta, scrie MEDIAFAX.

„In ceea ce priveste viitorul presedinte al Camerei Deputatilor, prima conditie care trebuie indeplinita este sa avem un fost presedinte. In momentul in care locul acela va deveni vacant, Partidul Social Democrat va face o propunere prin vocea mea. Pana atunci, noi nu vrem sa vanturam nume. Mai este un personaj, care acum candideaza la Primaria Bucurestiului, care se lauda prin tari straine ca este «the prime minister to be elected», adica tot spunea ca va fi prim-ministru. Sa ramana locul vacant si PSD imediat va face o propunere, care va fi si votata”, a precizat Liviu Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Intrebat daca isi doreste sa ocupe functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Victor Ponta a afirmat ca nu are o problema cu functiile publice. El a mai spus ca nu si-a inchipuit ca Valeriu Zgonea „va fugi cu scaunul”.

„Eu cu pozitiile publice nu am o problema. Am avut destule pozitii publice si probabil ca o sa mai am. Haideti sa castigam alegerile, insa. Si in cazul domnului Zgonea, dar si in alte cazuri am o problema majora, in sensul ca eu l-am propus. Adica sunt vinovat. Nu mi-am inchipuit vreodata ca atunci cand se va pune problema, va fugi cu scaunul. Eu n-am fugit niciodata cu scaunul, de nicaieri, si nu ii inteleg pe cei care fug cu scaunul. Imi pare rau pentru Vali, sincer, dincolo de celelalte lucruri. Imi pare rau ca se pune in aceasta pozitie, care e mai mult decat jenanta”, a spus Ponta.

Fostul premier a mai anuntat ca se va implica in campania electorala.

Citeste si:
Valeriu Zgonea a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare
Valeriu Zgonea a fost...

„Am venit aici la solicitarea presedintelui partidului, domnul Dragnea, a presedintelui PSD Olt, domnul Stanescu, si voi merge si in alte parti din tara. Toti mi-au cerut un lucru de bun simt, acela de a sprijini partidul in campania electorala si de la locale si de la parlamentare, unde de altfel voi fi si candidat, tot in judetul Gorj. De ce de bun simt? In primul rand, pentru ca am o datorie fata de Partidul Social Democrat, care de 15 ani m-a sprijinit intotdeauna pentru toate functiile si pozitiile publice in care am candidat. Iar in al doilea rand, pentru ca am absoluta convingere ca, in 2016, PSD este o varianta de conducere si locala si nationala mult mai buna, nu perfecta, decat varianta Iohannis-PNL si ceea ce avem astazi, mai ales guvernul tehnocrat”, a mai spus Ponta.

El a precizat ca exclude momentan ocuparea vreunei functii politice in PSD.

Citeste si:
Parlamentul a decis! Niculae Bădălău a fost revocat de la Curtea de...
Parlamentul a decis! Niculae...

„Nu-mi doresc si nu voi ocupa nicio functie politica in cadrul Partidului Social Democrat, pana la momentul in care imi voi finaliza toate procedurile mele judiciare. Dar nici nu trebuie sa am neaparat o functie politica. Am o voce destul de puternica si atunci cand vreau sa spun ceva, cu ajutorul dumneavoastra, de la presa si al retelelor sociale, oamenii aud pozitiile mele”, a mai declarat Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.