Politica 5 Mai 2016 12:34
Edilul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, dupa audierea de la DNA, ca este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu doua contracte, precizand ca nu se va retrage din cursa pentru Primaria Sectorului 5.

"Abuz in serviciu pe un numar de doua contacte din anul 2008, pe o licitatie de salubrizare pe trei luni de zile. Stiti ca eu nu am facut salubrizare, am facut atunci, trei luni de zile cu NATO si toate nebuniile. A ramas sa ne cheme, sa luam dosarul sa-l studiem, sa facem un punct de vedere. Nu este vorba despre un denunt al domnului Walter. Nu am niciun control judiciar. Dupa un cantonament de un an de zile ce se poate mai mult?", a declarat edilul suspendat al Sectorului 5.

Marian Vanghelie candideaza pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5, din partea Partidului Dreptatii Sociale (PDS). Intrebat daca se retrage din cursa, edilul suspendat a declarat : "Cred ca o sa castig cu 70%, cum sa nu raman in cursa?",

Marian Vanghelie, a ajuns la DNA joi dimineata, fiind citat intr-un dosar nou, in calitate de suspect. La intrarea in sediul DNA, edilul suspendat declara ca "suspect e prenume national. Daca nu esti suspect, insemna ca esti prost".

Primarul suspendat al Sectorului 5 este judecat sub control judiciar, intr-o alta cauza, fiind acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, scrie MEDIAFAX.

In 7 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani, Sorin-Stefan Ciocan, cercetat pentru spalare de bani si directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani. Procurorii l-au trimis in judecata si pe omul de afaceri Marin Dumitru, in stare de libertate, pentru dare de mita.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din incasari.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5, prin activitatea infractionala a lui Vanghelie, este de aproape trei milioane de lei, sustin procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.