Politica 4 Mai 2016 17:42
Corin Suteu a depus, miercuri, juramantul de investire in functia de ministru al Culturii, in cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Dacian Ciolos.

Corina Suteu a ocupat pana acum functia de secretar de stat in Ministerul Cutlurii. Ea a fost director al Institutului Cultural Roman din New York in perioada 2006 - 2012, in perioada in care la conducerea Institutului Cultural Roman era Horia Roman Patapievici.

Iohannis: Cultura are nevoie de reforma

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca domeniul culturii are nevoie de "reforma, nu de reformita, de decizie, dar nu de impunere cu cizma" si i-a urat noului ministru al culturii Corina Suteu sa reuseasca sa schimbe lucrurile in sensul asteptat de artisti si de public.

"Cred ca domeniul de care se ocupa ministerul are nevoie de reforma, nu de reformita, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma si va doresc sa reusiti sa schimbati lucrurile in sensul asteptat de artisti, de public, dar si de specialisti. Complicata ecuatie. Va doresc mult succes!", a spus Klaus Iohannis.

A parasit ICR pe fondul controversei legate de o expozitie organizata de filiala New York a institutiei, celebrul scandal al "poneiului roz cu zvastica". Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind revocarea lui Vlad Alexandrescu de la conducerea Ministerului Culturii si numirea in locul sau a Corinei Suteu, scrie MEDIAFAX.

Premierul Dacian Ciolos a trimis marti presedintelui Klaus Iohannis revocarea din functie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, si nominalizarea Corinei Suteu pentru acest portofoliu, in urma scandalului de la Opera Nationala.

Vlad Alexandrescu este al treilea ministru care a parasit Cabinetul Ciolos in mai putin de o luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.