Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, poate candida pentru un nou mandat la alegerile locale din 5 iunie chiar daca a fost arestat preventiv, miercuri seara, de Tribunalul Cluj, pentru luare de mita in forma continuata.

Intrebat, joi, daca primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches poate candida pentru un nou mandat chiar daca a fost arestat preventiv, presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Maramures, judecatorul Nicolae Stamate Tamasan, a declarat ca statutul de candidat al acestuia nu se schimba, nefiind afectat de cercetarile in curs.

”Procesul electoral aflat in curs de desfasurare pentru alegerile locale din 5 iunie in ceea ce priveste un candidat la Primaria Baia Mare nu este afectat de cercetarile in curs. Statutul sau de candidat nu se schimba cu nimic, acest lucru fiind valabil si pentru starea anterioara de retinere dar si acum pentru arestul preventiv. In alte zone din tara sunt cazuri chiar de detinuti si nu sunt impiedicati sa particile la alegeri in calitate de candidati. Eventual, mandatul pe care il exercita in prezent ar putea avea de suferit prin suspendarea din functie”, a spus Stamate Tamasan.

Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Catalin Chereches, dupa ce acesta fusese retinut anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata.
Presedintele Biroului Electoral Municipal Baia Mare, Claudiu Nan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca dosarul de candidatura a lui Catalin Chereches, depus din partea UNPR, pentru Primaria Baia Mare, va fi analizat in cursul zilei si se va decide daca se va admite sau va fi respins.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.