Zeci de candidati s-au inscris in cursa pentru functiile de primari in resedintele de judet din regiunea Oltenia, printre acestia fiind politicieni vechi, dar si medici sau fosti jurnalisti.

Craiova: O femeie si noua barbati candideaza la Primarie

Singura femeie care si-a depus candidatura este Lia Olguta Vasilescu, primarul in functie al Craiovei, aceasta candidand din partea Partidului Social Democrat (PSD), partid al carui vicepresedinte este. Olguta Vasilescu este cercetata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in libertate pentru luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spalare de bani. Primarul Craiovei a petrecut o noapte in arestul Politiei Capitalei, apoi a fost plasat in arest la domiciliu, pentru ca, in cele din urma, Curtea de Apel Bucuresti sa dispuna, definitiv, cercetarea Olgutei Vasilescu in libertate. Pentru PSD Craiova si Lia Olguta Vasilescu au semnat, pe listele de sustinere a candidaturilor, liste comune PSD- UNPR, aproximativ 40.000 de craioveni.

Partidul National Liberal (PNL) il are drept candidat la primaria municipiului pe fostul fotbalist Pavel Badea, in prezent consilier local si director al Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Pavel Badea a fost recent in atentia publica dupa ce, in timpul unei sedinte de partid, a fost inregistrat de unul dintre colegi in timp ce conditiona inscrierea liberalilor pe lista de candidati pentru consiliul local de achitarea sumei de 500 lei, inregistrarea audio fiind facuta publica pe internet.

Un profesor de fizica, Mircea Nastase, este candidatul Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) la Primaria Craiova. Acesta a fost director al Colegiului National „Elena Cuza” din Craiova, timp de mai multi ani, scrie MEDIAFAX.

Din partea Partidului Miscarea Populara candideaza la functia de primar al Craiovei, Gelu Visan, fost deputat PDL in legislatura 2008-2012, dar si deputatul Florentin Gust, din partea Partidului Social Romanesc (PSRo). El a fost membru PSD, dar a fost exclus dupa ce a inceput sa lucreze la constructia PSRo, partid al carui presedinte este nasul sau, Mircea Geoana.

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

Doi fosti membri ai PNL s-au inscris si ei in competitia electorala. Este vorba de Horatiu Buzatu, care a infiintat primul partid local – Miscarea Liberala si Dan Cherciu, fost consilier local, care candideaza sustinut de partidele M10 si PNTCD. Dan Cherciu a parasit PNL in urma sondajului realizat de partid pentru desemnarea candidatului la Primaria Craiova, sondaj care l-a plasat pe locul al treilea. Tot atunci a demisionat si din Consiliul Municipal.

Arthur Andritoi, fost jurnalist, este un alt pretendent al functiei de primar al Craiovei. Are doar 30 de ani si candideaza independent, dar sustinut de Partidul National Democrat. In cursa se mai afla si consilierul local Ion Pana si Constantin Miereanu, pensionar, fost angajat al Serviciului Disciplina in Constructii al Primariei Craiova.

Serban Bica, un om de afaceri din oras, a incercat si el sa candideze, insa a depus la Biroul Electoral o lista cu numai 67 de semnaturi de sustinere, in contextul in care ar fi avut nevoie de peste 3.000 de semnaturi.

Olt: Opt candidati la Primaria Slatina

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Sapte reprezentanti ai unor formatiuni si aliante politice si-au depus candidaturile pentru Primaria Slatina. Acestora li se adauga medicul Livia Teleu, care intra in cursa din postura de independent. Livia Teleu, medic in cadrul Compartimentului de Chirurgie Toracica al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, a fost primul candidat care si-a depus dosarul pentru cursa electorala, ea nefiind sustinuta de niciun partid politic.

A doua candidatura la Biroul Electoral de Circumscriptie Slatina a fost a juristului Stelian Sima, care candideaza din partea Aliantei pentru Schimbare Olt.

Miscarea Populara il are drept candidat la Primaria Slatina pe Cosmin Florescu, fost angajat in sistemul bancar si fara o activitate politica pana in prezent. Candidatura sa a surprins pe toata lumea si a venit intr-un moment in care organizatia judeteana a MP s-a scindat: fostul presedinte, Marian Vasile, a plecat la PNL cu mai multi membri ai partidului, dar si cu Victor Iacobescu, cel care fusese anuntat drept candidat la Primaria Slatina, de aproape un an.

Citeste si:
Redacția Automarket a configurat trei versiuni Nissan X-Trail, în...
Redacția Automarket a...

ALDE merge in alegerile locale pe mana actualului viceprimar al Slatinei, Cristian Bircea. Fost director in cadrul Companiei de Apa Olt, Bircea a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate deoarece, in acelasi timp, ocupa si functia de consilier municipal. In urma cu doua luni, viceprimarul a avut castig de cauza in procesul cu ANI, decizia Curtii de Apel Craiova nefiind, insa, definitiva.

Candidatul PSD la Primaria Slatina este deputatul Emil Mot, presedinte al organizatiei municipale. Inainte de a fi parlamentar, Mot a fost secretar de stat in Ministerul Mediului si director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Olt.

Liberalii l-au desemnat drept candidat la primarie pe Marius Balasa, dupa o competitie interna, desfasurata la sfarsitul anului trecut. Desemnarea lui Balasa a generat un scandal in interiorul PNL Slatina, ceilalti pretendenti la candidatura acuzand „trucarea sondajului”. Cu toate acestea, Marius Balasa a fost confirmat de conducerea centrala a PNL, la evenimentul de lansare a candidaturii sale fiind prezenti cei doi copresedinti ai liberalilor, Alina Gorghiu si Vasile Blaga.
Marius Balasa este director in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, functie din care s-a suspendat dupa ce a fost desemnat drept candidat la PNL la Primaria Slatina. Profesor de volei, el a fost anterior director al Liceului cu Program Sportiv Slatina si inspector scolar general al ISJ Olt.

Citeste si:
Cum a înfometat Stalin Ucraina. Analiză Politico
Holodomor/ Cum a înfometat...

Candidatul UNPR la Primaria Slatina este consilierul local Cosmin Ciorei. Consilier al secretarului de stat in Ministerul Educatiei, Emil Albota, Ciorei ia parte la prima batalie politica importanta, dupa ce seful sau de la MECS a renuntat sa se inscrie in cursa electorala.

Si Partidul Romania Mare are candidat la Primaria Slatina. Acesta este presedintele interimar al filialei municipale, Cristian Bughea, fost jurnalist in perioada anilor ’80-’90. Sperantele lui Bughea se leaga, insa, de castigarea unui loc de consilier municipal, fiind primul pe lista depusa de partid.

Mehedinti: Cinci candidati pentru primaria Drobeta Turnu Severin

Cinci candidati s-au inscris la Biroul Electoral Municipal din Drobeta Turnu Severin pentru functia de primar al orasului.

Actualul primar, Constantin Gherghe (UNPR), a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat, ci sa il sustina pe social-democratul Marius Screciu, fost viceprimar al Severinului.

Partidul National Liberal il are drept candidat la functia al Severinului pe Daniel Cirjan, presedinte a organizatiei municipale a partidului, si care ocupa in prezent functia de viceprimar al orasului, in timp ce fostul viceprimar Romulus Valcu, consilier local, candideaza la functia de primar in Drobeta Turnu Severin, din partea ALDE. In 2011, acesta a fost acuzat ca, impreuna cu fratele sau, a fost implicat intr-un scandal care a avut loc intr-un local din oras, agresand fizic fiul unui om de afaceri din Severin. Valcu a fost amendat cu 200 lei, de politie, pentru tulburarea ordinii si linistii publice si i s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savasirii infractiunilor de lovire si alte violente.

Gabriela Dobrota este singura femeie candidat la primaria Severin. Dobrota este manager de criza si candideaza din partea Partidului Miscarea Populara. Pentru functia de primar in municpiului Drobeta Turnu Severin si-a mai depus candidatura si Constantin Croitoru, din partea Partidului Romania Mare.

Gorj: 13 candidati in cursa pentru primaria municipiul Targu-Jiu

Sub sigla PSD va candida Florin Carciumaru, actualul edil, presedintele organizatiei judetene a partidului. Acesta a fost validat de catre Biroul Permanent National si va candida pentru al cincilea mandat in municipiul-resedinta de judet.

PNL l-a desemnat pentru Primaria Targu-Jiu pe Octavian Lupulescu, fostul sef al Serviciului de Actiuni Speciale, in urma rezultatelor unui sondaj intern, comandat de liberali. Inainte de a intra in politica, Lupulescu a fost, pe o perioada de aproximativ 10 ani, sef al Serviciului de Actiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj (in perioada 2001-2011), dupa ce inainte a fost ofiter si sef de grup de protectie la Serviciul de Paza si Protectie (SPP), timp de 11 ani, in perioada 1990-2001.

In anul 2012, Octavian Lupulescu a ocupat functia vicepresedinte la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, cu rang de subsecretar de stat. Lupulescu s-a inscris in PNL 2011, iar in 2012 se afla in carti pentru functia de prefect al judetului, insa acest lucru nu s-a concretizat.

Partidul Socialist Roman incearca sa atraga voturile cu un profesor de matematica, Bogdan Constantin. Acesta preda la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Targu-Jiu si s-a inscris in partid in urma cu cateva luni. Are 43 de ani, este casatorit si are un copil.

In cursa pentru postul de primar in Tg-Jiu s-au mai inscris: Vlaicu Popa Marius Eremia (UNPR), Eduard Ion Ladaru (Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor), Marian Rotaru (Partidul Social Romanesc), actual edil in comuna Lelesti, Oprea Ramona Daniela (Partidul Ecologist Roman), medic in Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, fostul prefect de Gorj Liviu Vasile Andrei, din partea Partidului Miscarea Populara si Matei Catrinoiu ( PNTCD), Dumitru Anghelescu (Partidul National Democrat), Robert Buga (Partidul Romania Unita), Nicolae Costinel State (Partidul Miscarea Liberala).

Lui Augustin Florin Vasile Oproiu, din partea Partidului Dreptatii Sociale, i-a fost respinsa candidatura, intrucat nu a avut numarul necesar de semnaturi de sustinere prevazut de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.