Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost audiat, miercuri, de procurorii militari, intr-o cauza in care se fac cercetari in urma unei plangeri facute de senatorul Ioan Ghise.

„Am fost chemat la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti pentru o declaratie legata de plangerea pe care a facut-o senatorul Ghise ca a fost evacuat de la Ziua Nationala, de la ceremonia desfasurata la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale din 2012. Am dat declaratii. Am spus ce am stiut”, a declarat Traian Basescu dupa audieri.

In anul 2012, Ioan Ghise a declarat ca a fost scos, de la receptia de la Palatul Cotroceni de Ziua Nationala, inainte de finalul evenimentului de ofiteri SPP. Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat la vremea respectiva, ca senatorul liberal a fost indepartat de la receptia de Ziua Nationala de la Palatul Cotroceni pentru ca a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalti invitati.

Ghise, invitat in calitate de senator la receptie ca si toti ceilalti parlamentari, a purtat pe sub camasa un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit demis in urma referendumului din luna iulie 2012. El a fost condus in afara salii unde s-a desfasurat receptia de catre consilierul de stat Dorel Onaca si reprezentanti ai SPP. El participa la receptie ca invitat in calitate de parlamentar.

Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca in urma rezultatului referendumului Traian Basescu sa isi reia atributiile, Ioan Ghise a protestat, mai multe zile la rand, in fata Palatului Cotroceni, aparand cu pancarte atarnate pe corp, inscriptionate cu mesajele "Poporul a decis, Basescu e demis" si "Popor roman, esti suveran".

Ghise sustinea atunci ca gestul sau este "simbolic", ca el este un simplu cetatean si ca nu s-a consultat in privinta acestei actiuni cu colegii din PNL, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.