Presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SIE, Mihaita Calimente, a precizat, marti, pentru MEDIAFAX, ca il va invita pe seful Serviciului, Mihai Razvan Ungureanu, la discutii pentru a lamuri acuzatiile aduse de sefa DNA Laura Codruta Kovesi.

"Dupa Paste, vom avea o discutie in legatura cu declaratiile facute de sefa DNA Laura Codruta Kovesi", a precizat deputatul PNL Mihaita Calimente, adaugand ca discuta va fi programata si in functie de agenda sefului SIE.

El a mai spus ca membrii comisiei vor sa vada in ce masura au existat probleme in relatia DNA-SIE. "Vrem sa lamurim daca SIE are atributii sau nu in aceasta privinta, daca au fost probleme de comunicare. Nu interogam pe nimeni, vrem sa avem o discutie", a mai spus Calimente.

Intrebat daca il vor chema la audieri si pe Teodor Melescanu cel care detinea functia de sef SIE in perioada despre care vorbeste sefa DNA, Calimente a spus ca nu este cazul, precizeaza MEDIAFAX.

Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat, marti, ca de cand se afla la conducerea DNA "nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informatii Externe", precizand "ca este ilegal sa detii informatii referitoare la posibile infractiuni si sa nu sesizezi Directia Nationala Anticoruptie."

"In 2013, 2014 si 2015, de fapt, de cand am inceput mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate astea, vedem ca tot mai multi inculpati isi deschid afaceri in strainatate. Se isca intrebarea de ce niciodata nu am primit astfel de informari despre aceste activitati. Nu am primit sesizari nici despre conturile din strainatate, nici despre vilele de lux, nicidespre iahturile de lux", a declarat Codruta Kovesi la conferinta "Piedicile si performantele anticoruptiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.