Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost ridicat marti de procurorii DNA din Cluj, acesta fiind prins in flagrant.

Catalin Chereches a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, acesta fiind dus la audieri la sediul DNA din Cluj.

La momentul trasmiterii stirii, procurorii nu au furnizat informatii referitoare la dosarul in care edilul este anchetat.

In luna octombrie a anului 2015, Catalin Chereches a fost pus sub invinuire de procurorii DNA din Cluj pentru pentru abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, toate in forma continuata.

In aceeasi cauza este cercetat si directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu, prin care a prejudiciat clubul cu 650.000 lei

De asemenea, parchetul a inceput urmarirea penala si fata de Florin Sandu Nasaiescu, contabil la clubul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala, toate in forma continuata, precum si fata de Ioachim Nicolae Fat, director al echipei Handbal Club Minaur (echipa masculina) din cadrul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate evaziune fiscala, toate in forma continuata.

Potrivit procurorilor, Catalin Chereches, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, uzand de prerogativele ce-i sunt conferite de functia indeplinita, a promovat si sustinut proiecte in Consiliul Local in vederea finantarii clubului H.C. Municipal Baia Mare, desi ar fi avut cunostinta de activitatea infractionala desfasurata de mai multe persoane din conducerea clubului, care si-au insusit sume de bani din veniturile clubului sportiv.

Mai mult "Catalin Chereches era cel care conducea intreaga activitate a clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane mentionate mai sus, de selectarea jucatorilor si jucatoarelor de handbal, de incheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucator in parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de catre Consiliul Local Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures, de sumele de banii provenite din sponsorizari, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi si chitante fictive provenind de la PFA-urile jucatorilor, in urma presiunilor pe care le exercita asupra acestora”, potrivit DNA.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

De asemenea, Chereches a dispus, in mod abuziv, unor entitati cu capital majoritar de stat si cu capital privat, acordarea unor sponsorizari in favoarea HCM Baia Mare, iar sumele de bani erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive inregistrate la acest club, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.