Intalnirea saptamanala intre premierul Dacian Ciolos si presedintele Klaus Iohannis au fost reprogramata pentru miercuri, premierul Dacian Ciolos refuzand sa comenteze declaratiile sefului statului potrivit carora este nemultumit de Guvern.

Intalnirea urma sa aiba loc marti, la ora 10.00, insa a fost amanata.

Intrebat daca a stabilit o intalnire cu presedintele care si-a exprimat unele nemultumiri fata de Guvern, Ciolos a spus : "Am stabilit maine (miercuri-nr.r) o intalnire. Dansul va poate da raspunsul la acest lucru, nu eu".

Presedintele, Klaus Iohannis, a declarat intr-un discurs tinut la Timisoara ca sunt unele lucruri care il nemutumesc la actualul Guvern, insa acest Guvern nu este al lui, iar ''vremea in care presedintele lua locul premierului a trecut'', transmite corespondentul MEDIAFAX.

''Vremea in care presedintele lua locul premierul a trecut. Asta nu inseamna ca, in calitate de mediator, nu voi interveni atunci cand e cazul. Am facut-o, o voi face si ma voi implica pe subiecte majore care afecteaza bunastare si viata oamenilor sau bunul mers al tarii. Sunt lucruri care ma nemultumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolva pe scena publica. Unii au vorbit despre acest Guvern ca si cum ar fi al meu. Nu e Guvernul meu! Acest Guvern a fost o solutie, pana la alegerile din toamna acestui an generata de o situatie de criza si la care au subscris toate partidele politice. Este Guvernul Romaniei. Si tocmai, in perspectiva acestor alegeri, cred ca a venit vremea programelor, a competitiei si a asumarii politice pe care astept sa le vad de la partidele politice'', a subliniat Iohannis.

Unul dintre subiecte care ar trebui clarificate la intalnirea premier-presedinte este propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene. Surse politice au precizat, luni, pentru MEDIAFAX ca premierul il va propune pe Cristian Ghinea, in prezent consilier de stat pentru afaceri europene, la Cancelaria premierului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.