PNL a contestat la CCR votul Parlamentului privind directorul-general al TVR, acuzand "abuzul majoritatii parlamentare PSD-ALDE-UNPR" care a decis fara temei ca nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru alegerea Monicai Ghiurco.

Partidul National Liberal acuza majoritatea parlamentara de incalcarea Constitutia (art. 76, alin. 2) si a unor decizii ale Curtii Constitutionale, scrie MEDIAFAX.

"In fapt, numararea voturilor exprimate pentru numirea in functia de Presedinte Director General al S.R.Tv a doamnei Monica Ghiurco s-a realizat dupa o procedura neconstitutionala, deoarece in cauza trebuia luata in considerare majoritatea simpla si nu majoritatea calificata", se arata intr-un comunicat de presa al PNL.

Liberalii sustin ca au apelat la aceasta cale de atac ca urmare a refuzului liderilor majoritatii parlamentare, din cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, de a supune dezbaterii cele doua adrese ale parlamentarilor liberali prin care se solicita, pe de o parte, rectificarea constatarii votului (majoritatea simpla in loc de majoritatea calificata) si, pe de alta parte, redactarea hotararilor de respingere a numirii domnului George Orbean in functia de Presedinte Director General al TVR si de numire in functie a doamnei Monica Ghiurco.

PNL isi propune, pe aceasta cale, sa fie solutionata criza in care se afla SRTV si sa se constate ca seful TVR a fost validat prin votul plenului Parlamentului cu indeplinirea tuturor conditiilor de legalitate, respectiv conditia de cvorum (326 membri prezenti, din 542 membri) si conditia de a obtine majoritatea voturilor din cei prezenti (194 pentru).

Solicitarea PNL de a se redacta hotararile de respingere a numirii lui George Orbean in functia de presedinte-director General al TVR si de numire in functie a Monicai Ghiurco nu a fost admisa luni de conducerea Parlamentului, a anuntat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

"Solicitarea din partea grupurilor parlamentare PNL referitoare la hotararea Parlamentului de admitere sau respingere pentru domnul Orbean si doamna Ghiurco (a fost respinsa – n.r.). S-a considerat de catre Birourile Permanente reunite in unanimitate ca aceasta cerere e nestatutara (...), deci s-a respins aceasta solicitare", a spus Mircovici, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.