Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat luni, la Parlament, ca a fost alaturi de presedintele partidului, Liviu Dragnea, si ca va ramane alaturi de el, dar ca PSD trebuie sa castige alegerile.

"Eu am fost alaturi de Liviu Dragnea si raman in continuare, dar aici nu este vorba despre o chestiune emotionala a mea, personala, este vorba de acest partid care trebuie sa castige", a declarat Zgonea la Parlament.

El a mai spus ca nu comenteaza "la adresa persoanelor", dar ca un lider este "responsabil de actiunile sale".

"Eu nu fac comentarii la adresa persoanelor, eu am spus un singur lucru, ca lucrurile pe care le promitem si le spunem sunt in dreptul nostru. Un lider este responsabil de actiunile sale, un lider (...) niciodata nu da vina pe comunitate pentru angajamentele pe care le-a facut. Eu am venit in fata congresului la propunerea presedintelui partidului si mi-am exprimat opinia ca eu vreau sa fiu presedintele executiv al acestui partid pentru principiile si opiniile mele", a spus Zgonea.

Zgonea a declarat ca functia de presedinte al partidului trebuie sa fie una reprezentativa pentru social-democrati. "Discutam despre functia de presedinte al PSD, care trebuie sa fie o functie frecventabila, o functie care sa ne reprezinte, sa ne insufle speranta si incredere ca PSD ceea ce promite, de la criteriile de integritate pana la programul politic si politicile publice, isi tine intotdeauna cuvantul", a explicat Valeriu Zgonea.

"Este sansa noastra unica pentru prima data in peste 20 de ani sa castigam consecutiv si alegerile locale si parlamentare si nu vreau ca niciunul dintre cele zeci de mii de candidati sa fie pusi in defensiva atunci cand vin si-si prezinta proiectele pe care le au in fata cetatenilor. Este o opinie pe care mi-am exprimat-o, o vedeti in discursul meu de la congres, este parte a discursului domnului presedinte al Partidului Social Democrat de la congres si am respectat toate procedurile interne, stabilite prin codul de conduita", a mai spus el.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, luni, ca "subiectul Zgonea va mai fi abordat o data" la Comitetul Executiv National de miercuri, la "categoria si altele". La finalul Biroului Permanent National al PSD, Dragnea a spus ca "Zgonea nu mai e o prioritate" si ca partidul trebuie sa se reconecteze la campania electorala, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.