Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze din functia de presedinte al PSD, dupa sentinta pe care a primit-o, dar nu exista "un personaj suficient de puternic" printre social-democrati care sa conduca partidul, a afirmat vineri presedintele PSRO, Mircea Geaoana.

"Nu vreau sa comentez situatia personala, nu acest subiect este important pentru noi, ci care este impactul acestei decizii asupra viitorului stangii romanesti si este evident pentru toata lumea ca domnul Dragnea nu are calificarile morale si cu aceasta decizie definitiva nu are decat o singura solutie, aceea de a demisiona din fruntea PSD-ului. Acest lucru este obligatoriu si din punct de vedere politic, si moral, si etic si regulamentar. Inteleg ca exista un regulament la PSD care spune extrem de clar ca cei care au condamnari definitive trebuie sa faca un pas in spate", a declarat Geoana.

Intrebat cine crede ca este potrivit pentru postul de presedinte al PSD, daca Liviu Dragnea demisioneaza, Geoana a spus: "Intotdeauna apare un nume de undeva, dar nu vad un persoanj suficient de puternic, de recunoscut si de modern care sa preia condicerea PSD astazi. Probabil ca va fi din nou o decizie in spatele usilor inchise."

De asemenena, Mircea Geana a afirmat ca nu-i "face placere deloc" sentinta pe care a primit-o liderul PSD si ca nu e "nici crestin si nici uman" ca partidul sau sa capitalizeze electoral in aceasta situatie, insa parerea sa despre felul in care a condus Dragnea partidul "e altceva".

"Din punct de vedere al interesului mai larg al societatii romanesti, o stanga moderna, o stanga care sa revina la principiile si valorile care ne diferentiaza fata de dreapata, sprijinul pentru omul obisnuit, sprijinul pentru salariati, impozitarea diferentiata, un nou model economic si social, asta astept de la stanga romaneasca. Daca stanga romaneasca se numeste PSRO m-as bucura", a conchis Geoana.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, adica dublu decat in prima instanta, in dosarul Referendumului, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind una definitiva.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, vineri, ca toti liderii il sustin pe Liviu Dragnea si ca nu se pune problema unei demisii din functia de presedinte, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.