Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a fost audiat de DIICOT, in calitate de martor, in dosarul israelienilor acuzati ca au incercat intimidarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Paul Nicolae Petrovan, prefect al Capitalei, fost procuror, a fost audiat de procurorii DIICOT, in calitatea de martor, in dosarul in care se fac investigatii referitoare persoanele care ar fi incercat intimidarea Laurei Codruta Kovesi, contactand mai multe persoane apropiate acesteia. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Paul Nicolae Petrovan s-ar fi regasit pe lista de posibile tinte ale israelienilor insa nu ar fi fost contactat de acestia.

Aceleasi surse au precizat ca cei doi tineri israelieni, arestati in prezent, aveau o lista de persoane apropiate Laurei Codruta Kovesi sau care au colaborat cu procurorul sef al DNA de-a lungul timpului, pe care ar fi trebuit sa le urmareasca. In acelasi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea in lipsa a lui Yossi Barkshtein, barbatul fiind a treia persoana vizata de ancheta. Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au prelungit, luni, cu inca 30 de zile mandatele de arestare emise pe numele celor doi israelieni.

Weiner Ron si Geclowicz David sunt arestati preventiv pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru aceasta misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o lista cu opt persoane pe care ar fi trebuit sa le urmareasca, printre care se afla procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si alte persoane apropiate acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.