Judecatorii Curtii Constitutionale vor discuta sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale intr-un singur tur in sedinta de miercuri, 4 mai, cu doua zile inainte de startul campaniei electorale.

Sedinta va avea loc la ora 10,00, au precizat pentru MEDIAFAX surse din CCR. Campania electorala va incepe pe 6 mai, cu 30 de zile inaintea alegerilor.

Jurnalistul Liviu Avram a declarat ca Tribunalul Bucuresti a decis transmiterea catre CCR a sesizarii sale privind exceptia articolelor din lege privind numarul necesar de semnaturi pentru un candidat independent si organizarea alegerilor locale intr-un singur tur.

Decizia Tribunalului Bucuresti vine in cadrul unui proces deschis de jurnalist, care si-a depus candidatura la Primaria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica exceptia de neconstitutionalitate asupra legii.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, plangerea formulata de PNL pe tema organizarii alegerilor locale in doua tururi de scrutin, hotararea nefiind definitiva.

Plangerea PNL viza insa HG privind data alegerilor locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.