Deputatul Elena Udrea afirma ca fostul presedinte Traian Basescu a fost avertizat in ultima perioada, ''mai direct sau mai voalat'', sa nu intre in cursa pentru Primaria Capitalei, punerea sa sub acuzare fiind o consecinta directa a posibilitatii de a candida.

''De cand cu ideea ca Traian Basescu ar putea intra in alegeri pentru Primaria Bucurestiului, mai direct sau mai voalat prin diverse trompete din presa, se tot dau semnale sa stea in banca lui, cu nepoteii sau la un sah cu pensionarii in parc. Ca doar nu are de gand sa strice planurile celor care se ocupa de 'reformarea clasei politice' prin inlocuirea liderilor puternici cu tot felul de marionete 'tehnocrate' incompetente ori 'oameni noi' formati la Academia Securitatii Nationale. Si cum mai sunt doar cateva zile in care se poate depune candidatura pentru Primarie, hopa si dosarul penal pe numele lui Traian Basescu! Deci, domnule Presedinte, sa nu cumva sa va treaca prin cap sa candidati la Capitala!'', a postat Udrea pe Facebook miercuri dimineata.

Ea si-a incheiat postarea cu trei emoticoane care plang.

Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca deocamdata nu a fost citat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) in dosarul in care a fost pus sub acuzare pentru spalare de bani si in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale in 2012, fiind redeschis in 2015.

''Printr-o adresa a PICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica. Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz'', a scris fostul sef de stat pe Facebook.

Fostul presedinte Traian Basescu este cercetat intr-un dosar penal, instrumentat de Parchetul General, pentru spalare de bani, in legatura cu achizitionarea unui teren din zona Baneasa, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor judiciare, este vorba despre o tranzactie din anul 2000, in urma careia Traian Basescu a achizitionat un teren la un pret sub nivelul pietei, pe care ulterior l-ar fi vandut catre cumnata omului de afaceri Costel Casuneanu.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Terenul, situat pe Aleea Privighetorilor din zona Baneasa, a avut, potrivit surselor, doi cumparatori. Unul a fost Traian Basescu, iar cel de-al doilea, omul de afaceri Costel Casuneanu, diferenta de pret fiind insa mare intre cele doua tranzactii. Mai precis, Traian Basescu a platit un pret de circa patru ori mai mic decat Casuneanu.

Dupa doi ani, fostul presedinte a vandut terenul din zona Baneasa catre cumnata omului de afaceri Costel Casuneanu, de aceasta data la pretul pietei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.