Ministerul Afacerilor Externe condamna ''in cei mai fermi termeni'' atentatul terorist care a avut loc marti la Kabul.

''Ministerul Afacerilor Externe condamna in cei mai fermi termeni atentatul terorist care a avut loc la 19 aprilie la Kabul, care a vizat institutii ale administratiei afgane si a produs numeroase pierderi de vieti omenesti, fiind revendicat de miscarea talibana. In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiilor persoanelor decedate si spera ca cei raniti in atentat sa se poata reface rapid'', se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Aproximativ 40 de persoane au murit si peste 200 au fost ranite marti dimineata in capitala afgana Kabul, intr-un atac care a vizat sediul fortelor de securitate, potrivit presei si unor oficiali, informeaza agentia DPA, in pagina electronica.

Anterior, Daily Star informa ca bilantul victimelor atacului este de cel putin 24 de morti si 200 de raniti.

Atacul cu masina-capcana, revendicat de talibani, a vizat sediul fortelor de securitate din centrul capitalei afgane Kabul, a anuntat Ministerul afgan al Sanatatii. Explozia a fost urmata de un schimb de focuri de 30 de minute, potrivit unor martori Reuters de la fata locului.

Presedintia afgana a condamnat atacul de marti dimineata "in cei mai duri termeni posibil".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.