Cozmin Gusa a ajuns, marti dimineata, la sediul DNA, unde este audiat in dosarul lui Ludovic Orban.

Actionarul Realitatea Media a ajuns, marti dimineata, la DNA pentru a fi audiat in dosarul in care Ludovic Orban este acuzat ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorala. "Am fost chemat ca martor in dosarul lui Ludovic Orban. Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani. Nici nu am cerut, nici nu mi s-a oferit. Fiind un caz asa complicat care a schimbat traseul alegerilor e datoria doamnei procuror sa elucideze acest caz, chiar in campanie", a declarat Cozmin Gusa.

La iesirea de la audieri, Cozmin Gusa a mai facut unele precizari. "Realitatea nu a cerut si nu i s-a oferit bani, nu au existat aceste lucruri. Nu exista intermediar in relatie dintre mine si Ludovic Orban ca ne cunoastem de mult. A fost un eveniment nefericit in cariera lui Ludovic Orban, regret ceea ce i s-a intamplat. Prezenta politicienilor nu se face contra cost, doar productiile televizate, care inseamna cheltuieli, conform legii. Legea este foarte proasta pentru ca obliga niste entitati private sa presteze pe gratis pentru produsul partidului care, de obiceri, este un rebut", a declarat actionarul Realitatea Media dupa audieri.

Dosarul lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA fiind acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016. “La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti”, au sustinut procurorii DNA intr-un comunicat de presa, citat de MEDIAFAX.

Banii ar fi fost ceruti pentru a fi remisi catre doua posturi de televiziune, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani", mai arata DNA.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.