Presedintele Klaus Iohannis i-a spus noului ministru al Muncii, Dragos Pislaru, ca situatia in privinta salarizarii bugetarilor e complicata si ca ii doreste sa gaseasca o solutie buna si acceptata, care "realmente imbunatateste situatia".
"Nu pot, domnule ministru, sa trec peste un complex de probleme care va asteapta, si anume salarizarea bugetarilor. Situatia e complicata. De multi ani incoace, guvernantii, parlamentarii incearca sa gaseasca solutii la aceasta problema, fara sa gasim una satisfacatoare pentru toata lumea pana in momentul de fata", a spus presedintele, dupa ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Muncii.

Iohannis i-a spus lui Pislaru ca ii doreste sa se aplece asupra acestei chestiuni, alaturi de colegii sai din Guvern, si cu sindicatele pentru a gasi "o solutie buna, o solutie acceptata, care realmente imbunatateste situatia in acest domeniu".

"Din discutii cu foarte multa lume inteleg foarte bine ca exista o mare asteptare, exista evident o mare asteptare pentru cresterea salariilor bugetarilor, exista evident o mare asteptare pentru eliminarea inchitatilor din domeniul salarizarii bugetarilor", a mai spus seful statului.

Dragos Pislaru a preluat luni portofoliul Muncii, dupa ce Ana Costea a demisionat din functia de ministru al Muncii pe fondul conflictului cu sindicatele, generat de proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.