Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, plangerea formulata de PNL pe tema organizarii alegerilor locale in doua tururi de scrutin, hotararea nefiind definitiva.

PNL a depus pe 12 februarie o plangere prealabila la Secretariatul General al Guvernului prin care a instiintat ca va ataca Hotararea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale.

Demersul PNL este singura cale procedurala pe care partidul o mai avea la dispozitie pentru a pune in discutie legea alegerilor locale, respectiv organizarea acestora intr-un singur tur de scrutin. Legea este in viogare si nu poate fi atacata la CCR decat in cadrul unui proces pe rolul instantelor sau, direct, de Avocatul Poporului, scrie MEDIAFAX.

Liderul PNL Alina Gorghiu a precizat, dupa depunerea plangerii pe rolul instantei, ca in pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanta de contencios administrativ sa trimita dosarul la Curtea Constitutionala care sa dea o decizie, astfel incat alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi de scrutin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.