Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca cei care contesta candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei nu fac altceva decat "sa preia acuzatii lansate de FSN la inceputul anilor '90", adaugand ca intr-o tara democratica oamenii nu trebuie "condamnati" inainte de a fi ascultati.

Alina Gorghiu a afirmat, vineri, la Pitesti, la lansarea candidatilor liberali din judetul Arges pentru alegerile locale, ca Marian Munteanu are "prima sansa sa castige alegerile la Bucuresti", transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Pot sa va spun un lucru: de departe are prima sansa la Capitala. Batalia se va da cu doamna Firea. Il contesta PSD, il contesta suporterii lui Nicusor Dan. E firesc sa-l conteste orice om care sustine alt partid. Ce am cerut a fost ca atunci cand arunci cu laturi intr-un candidat sa o faci documentat. Sa nu arunci cu acuze in spatiul public fara sa ai cel mai mic argument in sustinerea acelor acuze. Domnul Munteanu a explicat pe toate posturile de televiziune, peste tot a explicat, cum de altfel face de 20 de ani. Acele acuzatii stiti ca au venit de la suporterii FSN in anii 1990, cam asta se spunea. Cu aceeasi legenda daca ramanem si in 2016, fara sa ne deranjam sa citim un pic ce a fost atunci sau sa-l ascultam pe candidat explicand, fara sa venim cu niste dovezi atunci cand acuzam, cred ca nu se cade sa o mai facem intr-o tara democratica. Ca nu suntem la puscarie, nu suntem aici sa condamnam oameni inainte sa ascultam punctul lor de vedere. Aceasta controversa valideaza o teorie pe care eu si domnul Blaga o avem de vreo trei zile de cand am prezentat candidatul, si anume ca este alegerea perfecta pentru candidatura la Primaria Generala”, a afirmat liderul liberal.

In acelasi context, copresedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat ca o eventuala candidatura a lui Traian Basescu la functia de primar general al Capitalei nu ar influenta modul in care liberalii abordeaza campania electorala.

“Il asteptam in ring. Orice cetatean al Romaniei are dreptul sa candideze, noi ne ducem in campania electorala cu sau fara perdea. Batalia in toata tara e intre PNL si PSD. Din loc in loc pot sa mai apara anumite partide balama, construite, asa cum am spus in permanenta, in general, pe cazaturi din PNL. O fi vreun fost PDL-ist nemultumit, e numai bun chiar sa candideze la PMP, o avea probleme cu justitia pe la Constanta un vechi PNL-ist, acum este bun si la ALDE, chiar perfect. Un partid se construieste greu, stie asta cel mai bine Traian Basescu, chiar o stie bine de tot”, a afirmat Vasile Blaga.

Un grup de sapte ONG-uri, printre care IPP si SAR, a facut apel la PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei pe motiv ca acesta "a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata".

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

In replica, PNL a sustinut ca ONG-urile dau dovada ''unui discurs propagandistic des intalnit in jocul politicianist'' si de partizanat ''vadit'' pentru un candidat si pentru un partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.