Candidatul liberalilor la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, a declarat, marti, ca nu s-a inscris deocamdata in PNL, afirmand ca va face acest demers "cand va fi necesar" si ca liberalii vor mai avea o discutie si cu membrii aliantei din care face parte si cu alte asociatii din Bucuresti.

''Impreuna cu generatia mea am avut o adeziune ferma la democratia si valorile din Romania. (…) Inscrierea ca formalitate o facem chiar atunci cand va fi necesar. Stiu ca exista niste chestiuni tehnice'', a precizat Marian Munteanu, afirmand ca PNL va avea o intalnire cu alianta sa si cu alte asociatii din Bucuresti. Declaratia a venit dupa ce a fost intrebat de ziaristi daca a semnat adeziunea la PNL.

Intrebat daca liberalii l-au luat "ca din oala", Munteanu a negat, precizand ca impreuna cu alianta sa si alte asociatii incepuse deja un demers de consultare cu diferiti candidati pentru a vedea care sunt cele mai bune solutii pentru Bucuresti si nu numai.

"Nu, eu personal ma gandeam cu alianta noastra si cu alte asociatii, incepusem chiar o serie de consultari cu diferiti candidati ca sa vedem care sunt solutiile cele mai bune nu numai pentru Bucuresti, pentru ca noi avem colaborari de acest tip, ca societate civila, in foarte multe orase din tara. Jocul acesta democratic, intr-un mod destul de straniu, a fost cumva blocat sau oprit prin evenimentele care s-au intamplat", a raspuns fostul lider al studentilor.

El a sustinut ca o candidatura este ultimul lucru pe care l-ar fi acceptat, afirmand ca ar fi preferat sa sustina un candidat, insa, nu se da in spate de la "a pune umarul" cand este nevoie.

"Ar fi fost ultmul lucru pe care l-as fi acceptat. As fi preferat sa sustin alt candidat, dar atunci cand este nevoie sa stiti ca nu ma dau in laturi sa pun umarul la acest lucru. Consider ca asta tot o datorie civica este", a conchis Marian Munteanu.

Copresedintele liberal Alina Gorghiu a declarat marti ca Marian Munteanu se va inscrie in PNL: "Va fi membru al PNL. Nu poti sa candidezi altfel in momentul in care depui o candidatura", relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.