Ana Costea, ministrul Muncii, isi va depune mandatul daca nu se va tine cont de parerea sa, cu privire la proiectul de ordonanta privind salarizarile bugetarilor, aceasta anuntand ca nu mai sprijina proiectul.

Ana Costea, ministrul Muncii, isi va depune mandatul daca nu se va tine cont de parerea sa, cu privire la proiectul de ordonanta privind salarizarile bugetarilor, aceasta anuntand ca nu mai sprijina proiectul, a declarat Cosmin Andreica, consilierul ministrului.

"Doamna ministru a precizat faptul ca in situatia in care nu se va lua act de faptul ca dumneai nu sustine aceasta ordonanta de urgenta, este dispusa sa-si depuna mandatul. Pana la urma noi asiguram partea tehnica a acestei legi, iar in conditiile in care se incearca variante care nu au cum sa satisfaca obiectivele propuse, nu avem cum sa le sustinem si sa fim de acord", a declarat Cosmin Andreica, cosilierul ministrului Muncii.

Decizia ministrului Muncii Ana Costea de a nu mai sprijini proiectul de ordonanta a venit in urma discutiei cu reprezentantii sindicatelor care a avut loc marti dimineata.

Mai multi ministrii din Guvernul Ciolos s-au intalnit cu reprezentantii Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania- Fratia si ai Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX” pentru a discuta despre proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor, sindicalistii fiind nemultumiti de grila de salarizare.

"Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanta de urgenta care nu ar face altceva decat sa accentueze starea de haos existenta din punct de vedere salarial in domeniul bugetar.Totodata, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Ciolos pentru ca in regim de urgenta sa intruneasca Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va inlocui acest proiect de ordonanta. Nu se poate porni de la premisa ca venim si oferim o suma de bani insuficienta pentru a oferi corectii din punct de vedere salarial in toate domeniile bugetare. Este o premisa total gresita", a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret“ la finalul discutiilor.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Mai mult, Leonard Barascu, CNSRL Fratia, a declarat ca ministrul Muncii, Ana Costea, a lasat impresia ca va demisiona curand. "Nu a anuntat, dar din atitudinea pe care a avut-o doamna ministru, sunt sigur ca maine va duce la acest lucru (n.r.demisia ministrului Muncii). Ne-a spus ca ii pare rau pentru ce s-a intamplat si ca nu a avut sustinerea necesara", a declarat Leonard Barascu, CNSRL Fratia, la iesirea de la negocierile de la ministerul Muncii.

"Am cedat nervos dupa ce am reusit sa introducem 1.335 de ocupatii intr-un tabel sintetic pentru a vedea discrepantele uriase la care ar duce acest sistem. ", a declarat Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS).

Potrivit proiectului de act normativ, venitul personalului platit din fonduri publice este alcatuit din salariul de baza corespunzator functiei, solda de functie sau salariul de functie, indemnizatia de incadrare, indemnizatiile lunare precum si compensatii, indemnizatii, sporuri, majorari, prime si premii in functie de categoria de munca.

Citeste si:
USR va sesiza Comisia Europeană dacă Guvernul nu rectifică...
USR va sesiza Comisia...

Conform proiectului de Ordonanta de Urgenta, ce ar urma sa intre in vigoare de la 1 august 2016, prevede ca presedintele Romaniei va avea un salariu lunar brut de 15.000 de lei iar Patriarhul va incasa o indemnizatie lunara de 13.706 lei. Aceeasi suma, de 13.706 lei, va fi incasata ca venit lunar si de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, dar si de premierul tarii, se noteaza in proiectul de act normativ, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.