Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, la iesirea de la DNA, ca se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, la iesirea de la DNA, ca se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei.

''Nu pot sa ma prezint in fata cetatenilor sa le cer votul cat timp sunt intr-o ancheta penala. Imi retrag candidatura pentru ca nu pot sa periclitez sansele PNL de a castiga Primaria Capitalei'', a argumentat el.

Totodata, Orban a anuntat ca isi da demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si din cea de vicepresedinte a Camerei Deputatilor.

''Nu am dezamagit deocamdata pe nimeni. In 25 de ani nu am fost niciodata banuit de fapte de coruptie. Cand am venit la DNA nu stiam toate aceste detalii. PNL va decide pe cine va sustine de acum'', a afirmat liberalul.

''Sunt afectat sufleteste, ma simt intr-un fel nedreptatit, dar nu pun in niciun fel la indoiala activitatea DNA in acest caz'', a conchis el.

Ludovic Orban, la sediul DNA: Nu imi este teama

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a ajuns luni la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat, la intrare in sediul institutiei precizand ca nu se teme si ca nu a incalcat legea. "Nu imi este teama, am in spate 25 de ani de cariera in viata publica in care nu am fost niciodata nici macar banuit de implicare in vreo fapta de coruptie, in care nu am incalcat legea si tot ce am castigat, am castigat pe munca mea. Nu este o citatie, este o invitatie", a declarat Ludovic Orban, potrivit MEDIAFAX.

Candidatul Partidului National Liberal la Primaria Capitalei nu a vrut sa spuna in ce calitate a fost chemat de procurorii DNA la sediul institutiei. Anterior, prim-vicepresedintele PNL a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a fost citat de procurorii DNA pentru a fi audiat.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

"Astazi ma voi abate de la programul obisnuit, nu particip la nicio intalnire cu alegatorii, nu particip la nicio emisiune, nu ma intalnesc cu specialisti independenti pentru finalizarea programului pentru bucuresteni, astazi am aflat ca trebuie sa fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Astept curios sa aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat", a scris pe pagina sa de Facebook Ludovic Orban.

In luna martie, Ludovic Orban a fost desemnat de Partidul National Liberal candidatul formatiunii politice la alegerile de la Primaria Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.