Tribunalul Bucuresti judeca luni o cerere formulata de Sectia I a Directiei Nationale Anticoruptie, in care se cere confirmarea redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat edilul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu.

Pe rolul Tribunalului Bucuresti s-a inregistrat, la data de 1 aprilie, o cerere a Sectiei I a Directiei Nationale Anticoruptie de confirmare a redeschiderii urmaririi penale intr-o cauza in care este vizat primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu.

De asemenea, in dosarul pe care procurorii DNA vor sa il redeschida este vizat si Roberto Ababei, fostul adjunct al Politiei Capitalei, Toma Sutru, secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, Ecaterina Costache si Ovidiu Grigorescu.

Neculai Ontanu este arestat preventiv, intr-o cauza in care este cercetat pentru luare de mita. Procurorii DNA sustin ca in perioada 2006-2007, Neculai Ontanu, in calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fara a tine cont de recomandarile juristilor din cadrul institutiei pe care o conducea.

In acelasi dosar este arestat preventiv si Sutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, acesta fiind acuzat ca ar fi solicitat pentru interventia sa doua milioane de euro, banii fiind mascati sub forma unui contract de vanzare cumparare pentru un teren care nu putea fi utilizat, pretul acestuia fiind supraestimat.

In ceea ce il priveste pe Roberto Ababei, fostul adjunct al Politiei Capitalei este cercetat si el intr-un alt dosar de coruptie, dupa ce ar fi incercat sa favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.