Deputatii si senatorii se reunesc luni la ora 18,00 in sedinta comuna pentru a valida noul presedinte-director general, in conditiile in care postul public de televiziune este fara conducere de aproape 3 saptamani, propunerea Consiliului de Administratie fiind Monica Ghiurco.

Consiliul de Administratie (CA) al SRTv s-a intrunit miercuri, 6 aprilie, la sediul TVR, pentru a decide in privinta viitorului presedinte-director general al postului public, optand pentru reprezentanta salariatilor, Monica Ghiurco.

Pentru functia de presedinte-director general al TVR a candidat si Irina Radu, sustinuta de PSD, al carei interimat la conducerea postului public a expirat in data de 23 martie.

Monica Ghiurco va fi audiata de comisiile reunite de cultura luni la ora 14,00.

Noul CA al TVR a avut dificultati in alegerea unei propuneri pentru sefia TVR dupa ce prima nominalizare, George Orbean, propus de Guvern, a fost respins de plenul Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

PNL si-a aratat sustinerea pentru Monica Ghiurco. ''Votul nostru se va indrepta catre orice candidat care nu apartine PSD-ului, pentru ca ni se pare abominabil sa lasi PSD-ului orice functie doar pentru ca au nevoie de dimineata pana seara sa mai politizeze in continuare o institutie si s-o foloseasca ca platforma in an electoral. Este, stiu, un vis al domnului Dragnea si al PSD-ului care sper sa nu se implineasca. Vom vota cu propunerea venita de la Consiliul de Administratie'', a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa la Sibiu.

Monica Ghiurco s-a nascut pe 30 noiembrie 1973 in localitatea Dej, judetul Cluj. Este licentiata a Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, specializarea Turism-Servicii. In 2014 a dobandit titlul stiintific de doctor in stiinte economice, domeniul relatii economice internationale, la aceeasi universitate.

Din februarie 2002 a devenit redactor-prezentator in cadrul Directiei Stiri a Televiziunii Romane, iar din 2013 este jurnalist senior TVR. Timp de 4 ani a fost reporter acreditat la Guvern, in paralel prezentand principalul jurnal al zilei de pe TVR 1. Ulterior, a devenit prezentator al Orei de stiri de pe TVR2, moderator de talk-show, producator si realizator de emisiuni de politica interna si editii speciale.

In perioada august 2008 - noiembrie 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic din cadrul Directiei Editoriale din SRTV, in paralel cu activitatea de la Stiri. A absolvit un master in Securitate si Aparare Nationala la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I" din Bucuresti, iar in 2009 cursurile Colegiului National de Aparare, promotia a 7-a.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.