Deputatul PSD Catalin Radulescu, condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita, a calificat declaratiile procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe tema unei legi care sa interzica celor condamnati definitiv pentru coruptie sa ramana in functie drept "prostii".

''Dar doamna Kovesi in ce calitate vorbeste despre politica? Doamna Kovesi sa-si vada de treaba dansei acolo la DNA, sa faca bine sa gaseasca solutii sa nu mai fie facute dosare pe interceptari telefonice, cum a fost dosarul meu in totalitate, de exemplu, sa modifice Codul Penal impreuna cu ministerul Justitiei, ca oamenii sa fie cercetati pe probe si nu pe suspiciuni, ca in orice tara din Europa si sa nu mai fie luati in arest preventiv, ca nu au de ce, nu sunt violenti, sau luati cu catuse, cum sunt femeile, mai nou batranelele sau primaritele'', a comentat social-democratul, duminica.

El a acuzat-o pe Laura Kovesi ca si-ar fi depasit atributiile.

''Eu cred ca dansa si-a depasit de mult atributia pe care o are. Dansa trebuia sa se ocupe de anchete, nu sa faca politica. Daca dansa, probabil, a realizat ca s-a transformat DNA in politie politica, probabil ca din ce in ce mai mult o sa vada si cei de afara ca in acest lucru s-a transformat. Ca dansa face declaratii politice... nu are niciun drept sa faca astfel de declaratii. Politica, Constitutia nu o face dansa. Atat timp cat un om nu este condamnat definitiv si irevocabil in ultima instanta, care inseamna CEDO, ca probabil a uitat ca exista si CEDO, nu poate sa declare astfel de prostii pe care le spune la televizor'', a concluzionat deputatul.

Deputatul PSD Catalin Marian Radulescu a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la sfarsitul lunii martie, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, decizia nefiind definitiva, relateaza MEDIAFAX.

"Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie", a spus procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, duminica, la ProTv, facand referire la "prea multi" parlamentari sau primari care au fost condamnati definitiv la inchisoare, cu suspendare, dar care sunt inca in functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.