Completul de judecata a dat un nou termen.

Completul de judecata de la ICCJ a decis amanarea pana pe 22 aprilie pentru livrarea sentintei in dosarul ,,Referendumul".

De ce au cerut procurorii DNA pedeapsa cu executare

Procurorii DNA au cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), vineri inainte de anuntarea deciziei, pedeapsa cu executare pentru presedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minima solicitata de DNA fiind intre trei si cinci ani de inchisoare. La ultimul termen de judecata in dosarul Referendumului, procurorii DNA au cerut magistratilor condamnare cu executare a 45 de persoane judecate in dosar.
"Va rugam sa dispuneti condamnarea celor 45 de pedepse cu executare. Pentru Liviu Dragnea se impune majorarea pedepsei si executarea in regim de detentie" au declarat procuroii in fata instantei, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor pedeapsa minima, "potrivit ghidului anticoruptie, pentru faptele de care este acuzat Liviu Dragnea, practic este intre trei si cinci ani". "Demersurile lui Dragnea au fost de a-i determina pe oameni sa voteze. Neprezenta la vot a fost vazuta ca un moft, nu ca un drept al cetatenilor. Inculpatul a vazut alesii ca pe niste obiecte care trebuie scoase din casa si aduse la urne" au mai spus procurorii.

Dosarul Referendumului, opt termene de judecata si zeci de martori audiati

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat, in 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, decizia nefiind definitiva. Liviu Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citeste si:
Dragnea, scrisoare pentru Ciolacu: Sunteți pionii deghizați de la...
Dragnea, scrisoare pentru...

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

Citeste si:
Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani și 9 luni de închisoare cu...
Nelu Iordache a fost...

De-a lungul procesului, au fost audiati, in calitate de martori, premierul Victor Ponta, ministrul Apararii, Mircea Dusa, fostul ministru al Energiei Constantin Nita, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si mai multi coordonatori judeteni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.